Znáte slavné policajty pracující inkognito? Booth s Kůstkou už ano...

Smrt policisty, který pracoval v utajení, budou v úterý vyšetřovat Temperance „Kůstka“ Brennan a Seeley Booth ve Sběratelích kostí. Policista skončil dost špatně – jako vysušená mrtvola s pytlíčkem diamantů v žaludku. Holt práce v utajení je lidově řečeno o ústa.

Sběratelé kostí uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love.

Tím spíš, však stále láká scénáristy akčních a krimi filmů i seriálů. Protože co je poutavější, než „hrdina“ mezi dvěma světy. Mrkněte na trojku snímků, kde figurovali slavní fiktivní „odvážlivci“. Některé mají kultovní status.

Rychle a zběsile

Paul Walker ve filmu Rychle a Zběsile, Foto: cineart

„Zlomíš jí srdce, já tobě vaz.“ Jedna z nejslavnějších hlášek filmové kariéry Vina Diesela. Jako Dominic, šéf party bláznů do nelegálních závodů, ji pronesl k Brianovi v podání Paula Walkera, který sbalil jeho sestru. Jenže Brian není další z automobilových hazardérů, ale policajt v utajení, který jde o to zjistit, kdo je strůjcem přepadení kamionů. A láska i přátelství s Dominicem mu poslání jaksi zkomplikuje. Pro Paula Walkera to byla pravděpodobně životní role a objevil se i v šesti dalších pokračováních. To poslední, sedmé, bohužel nedotočil – loni tragicky zemřel.

Kultovní Tarantinovka

Na hru na nervy vsadil u svého „přelomového“ snímku režisér Quentin Tarantino. V krimi thrilleru Gauneři se totiž pracuje s motivem vypjaté situace a hledání viníka ve vlastních řadách. Toho, vám samozřejmě neprozradíme, pokud jste snímek neviděli, ovšem děj, kdy po zpackané akci utíká parta gangsterů, včetně jednoho zraněného, a ve starém skladišti dumají, kdo na ně nastražil past, chytlo diváky i kritiky znamenitě. A zařadilo Gaunery mezi kultovky z rodu Tarantino.

Božský Keanu – na pláži!

Keanu Reeves a Patrick Swayze ve filmu Bod zlomu, Foto: renegadecinema.com

Mezi surfaře se pro změnu na tajňačku infiltruje mladý Keanu Reeves. V devadesátkovém dramatu Bod zlomu pátrá pro bandě bankovních lupičů, zároveň se však seznámí s charizmatickým surfařem s tváří Patricka Swayzeho. O roli policisty Johnnyho Utaha se ucházeli Johnny Depp, Charlie Sheen či Matthew Broderick, nakonec však vyhrál právě, v té době sedmadvacetiletý Keanu. Mimochodem 105 x během filmu zazní slovo fuck a skutečným dramatem se stalo natáčení pro Patricka Swayzeho. Během přípravy jedné ze scén se téměře utopil.

Co prozradilo tajného policistu ve Sběratelích kostí? Sledujte v úterý ve 20:15 na Prima Love!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.