Znáte ho z Notting Hillu, teď hraje i v Sherlockovi Holmesovi!

Na televizní obrazovce krotí svého geniálního a problémového bratra. Ve skutečnosti má však Rhys Ifans, který v seriálu Sherlock: Jak prosté hraje Mycrofta, na svědomí několik pikantních výstřelků. Mrkněte na profil oblíbeného britského herce, kterého jste si určite oblíbili ve filmu Notting Hill.

Potrhlík z romantiky

Svérázný Welšan poprvé výrazněji zaujal jako představitel bláznivého spolubydlícího Hugh Granta z kultovní romantické komedie Notting Hill, kvůli níž se údajně i nějakou dobu nečesal a nemyl.

Brzy poté na něj čekala třeba role po boku Keanu Reevese v komedii Náhradníci, romantickém hvězdně obsazeném dramatu Ostrovní zprávy či přímo jedna z ústředních úloh snímku Michela Gondryho Slez ze stromu.

S Cate Blanchett se několik let po natočení Ostrovních zpráv znovu sešel v pokračování úspěšného historického velkofilmu Královna Alžbeta: Zlatý věk a objevil se i v rozpačitě přijatém thrilleru Hannibal – Zrození.

Na vlnách popularity…

Naopak vysloveně trefou do černého bylo účinkování v Curtisově trháku Piráti na vlnách. Viděli jste? Tak víte, že jako „šedesátkový“ playboy a hvězda éteru byl nezapomenutelný. Dalším příznivě přijatým snímkem byl Pan Nikdo, kde si zahrál otce hlavního hrdiny. Pak přišel rok 2010 a s ním i první část posledního dílu potterovské filmové série. Xenophillius Láskorád, potrhlý a ustaraný otec Lenky Láskorádové, mu padl jak ulitý.

Kontroverzní

A teď k vroubkům. Rhys na sebe negativně upozornil už roku 2002, kdy se psalo o jeho údajné podpoře militantní hudební skupiny Meibion Glyndwr. Údajně má být i autorem výroku: „Proč je pedofilie tak populární? Protože děti jsou zatraceně sexy.“

Magnet na ženy

Ifans má také slabost pro krásné ženy – a ony pro něj. Ač je mu přisuzována lehce ošuntělá image, byl zasnouben třeba se Siennou Miller. Chodil i s dcerou Roda Stewarta Kimberley nebo Annou Friel. Pikantní na tom je fakt, že Friel se kvůli Ifansovi rozešla se svým dlouholetým partnerem a otcem dcery Gracie Davidem Thewlisem, který je Ifansův dobrý kamarád. Zahráli si spolu i v potterovské sérii, Thewlis je totiž představitelem Remuse Lupina.

Sherlock Holmes: Jak prosté uvidíte každou středu ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.