Zavzpomínejte na ty nejkrásnější kostýmy Angeliky!

Krásná Angelika, která bojuje o lásku zjizveného Peyraca, je nebojácná. Přestože se vdala, její krása nepatřila jen do luxusních pokojů v letních sídlech. Angelika také bojuje a cestuje, a k tomu byly uzpůsobené i její kostýmy.

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyraka, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. Tento příběh dobře známe.

Skvělý vkus na muže i na šaty

Příběhy Angeliky jsme všichni pozorně sledovali. Měla skvělý vkus na muže i šaty. Stejně tak často je měnila. Jen během prvních dvou dílů, které se natáčely najednou, vystřídala dobrých pětapadesát kousků (teď myslíme kostýmy). Přitom filmový štáb byl finančně velice omezen. Je ale pravda, že bez bohatých kostýmů by doba Krále Slunce nebyla zobrazená reálně. Období opulentnosti, ale i neskrývaných bojů na královském dvoře šaty Angeliky krásně ilustrují.

Do módy se dostávají šněrovačky

Móda Angeliky spadá do doby takzvaného Krále Slunce, Ludvíka XIV. V sedmnáctém století začínaly ženy nosit tzv. krunýře, což byly předchůdci podrpsenky. Později byly tyto krunýře nahrazeny živůtkem vyztuženým rybími kostmi. Šněrovačka ženin pas zúžila o několik centimetrů a poprsí tak vystoupilo nahoru, proto měl živůtek velký výstřih. A dokonce dovolil ukázat i spodní prádlo.

Angelika na cestách nejčastěji nosila bohaté, ale splývavé sukně, později, hlavně na královském dvoře, se do módy vrátily šaty s obručemi. Sukně se skládaly z několika vrstev a tyto vrstvy měly odlišné barvy, aby dotvořily bohatý dojem. Vlečka nebyla výjimkou.

Představitelka Angeliky si během natáčení právě kvůli extrémně sešněrovaným živůtkům hodně užila. Často se jí dělalo nevolno. Nicméně právě tyto šaty podpořily její nevšední krásu:

Jaké šaty Angeliky se vám líbily nejvíce? Byly to ty slavné zlaté? Nebo opulentní šaty, které si vzala na svatbu?

Krásné kostýmy si můžete užít i v remaku Angeliky, která vstupuje do kin už tento čtvrtek!

Podobné články

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.