VIDEO: Králova zahradnice, setkání Alana Rickmana a Kate Winslet po 20 letech

Po dlouhých 20 letech se na filmovém plátně sešly dvě velké anglické hvězdy Kate Winslet a Alan Rickman.

V roce 1995 spolu hráli v legendárním oscarovém zpracování Rozum a cit a nyní se spolu představí v jiné výpravné podívané, ve velkolepé romanci Králova zahradnice z doby vzniku zahrad ve Versailles. Alan Rickman film režíroval a ztvárnil krále Ludvíka XIV., Krále Slunce, Kate Winslet pak hraje hlavní roli jeho zahradní architektky.

“Pracovala jsem s Alanem jako devatenáctiletá na filmu Rozum a cit,” vzpomíná Kate Winslet. “Od té doby jsme ale zůstali ve spojení. Králova zahradnice je moderní milostný příběh zasazený v nádherných historických kulisách. Na postavě Sabine bylo něco skutečně nového a svěžího – její téměř bohémský duch v oné poněkud upjaté době. Vždycky mě přitahují postavy, které se trochu vymykají svému okolí a které hrají podle vlastních pravidel.”

Podívejte se na ukázku z filmu, v níž si Alan Rickman jako unavený král dává šlofíka v zahradě, kam Kate Winslet jako čerstvě povolaná zahradnice přichází. A svého krále nepozná.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.