V sobotu na Love uvidíte, jak má žena bojovat za svá práva!

Pracují pod svými šéfy, aby si pak oni jejich práci mohli přivlastnit za svoji. Takový je i sobotní příběh Amandy, která jako letecká projektantka vymyslela nový vynález. Ten si však přivlastnil její nadřízený. Příběh ze života uvidíte na Prima love v sobotu ve 20.15

Místo každého dolaru, který vydělá muž, dostane žena jen jeho tři čtvrtiny. Ano, ženy i v jednadvacátém století jsou odměňovány za stejnou práci o něco méně. Česká republika je dokonce na 25. místě v Evropské unii v tzv. gender pay gap, tedy v rozdílu v platech žen a mužů. Česká žena vydělává o 25 % méně než český muž.

Amanda z kanadského thrilleru Ukradený ráj, který uvidíte v sobotu na Prima love, zažívá něco podobného. Její problém se sice netýká vydělávání peněz, ale ukradeného projektu, který jí dokonce vzal její vlastní šéf.

Říct to vedení, nebo neříct?

A teď nastává situace, která bude tak jako tak strašná. Říct vedení, co udělal její šéf, nebo svoji životní práci nechat plavat a udržet si tak místo? Amanda má však za sebou takový životní příběh, že ji to donutí bojovat...

Amanda Collierová se hned po absolvování studia dostala na prestižní místo letecké inženýrky ve firmě Lonsdale. Její otec byl pilot, který se zabil, protože měl příliš krátkou runway. Amanda vymyslela vynález, na kterém pracovala tři roky. Jedná se o přímoproudou změnu tahu v turbíně letadla, který vlastně funguje tak, jako by přidala 300 m každé runwayi. Dělala to především kvůli svému otci.

Její nadřízený Brendan to náhodou zjistí a projekt jí ukradne a publikuje v časopise jako svoje dílo. Amanda je hrozně naštvaná a rozhodně si to nechce nechat líbit. Zajde za jejich společným šéfem a majitelem firmy, panem Lonsdalem. Ten povolá na pomoc zástupce jejich mateřské společnosti Criterion, aby se pokusil situaci vyřešit. Brendan tvrdí, ze mu s tím Amanda jen pomáhala a dokonce, že to dělala na pracovním počítači. Amanda to odmítá. Pracovala na projektu doma a v práci si jen jednou dělala rukou psané poznámky. Znovu opakuje, že je to její dílo a nehodlá se o něj s nikým dělit. Půjde s tím před soud a zastupovat ji bude její bratr. Ještě jim poví, že v projektu schválně udělala chybu, aby nemohl být zneužit. Jestli Criterion zrealizuje stroj tak, jak je v návrhu, tak možná spadne pár letadel. Její bratr Steven si myslí, že k soudu ani nedojde, určitě jí Criterion udělá nějakou nabídku, ale Amanda ten projekt nehodlá nikomu nechat. Hlavně kvůli otci. Criterion opravdu přichází s nabídkou na spoluautorství, ale Amanda odmítá. Je to její projekt.

Amanda se za svůj projekt hodlá bít hlava nehlava, co na to však mužský svět jejích nadřízených?

Kanadský thriller Ukradený ráj uvidíte na Prima love již tuto sobotu!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.