Už víte, čím se živí kamarád do deště Sagi?

Několik let se o tom spekulovalo všude možně. Po obrovské popularitě Kamaráda do deště a Větru v kapse se černooký krasavec ztratil z dohledu. Ale pouze toho filmového, na večírcích to rozjížděl vždycky. Všichni se ptali, jak se Tofi vlastně živí. A vznikl z toho dokonce pojem Tofiho efekt.

Jen málokdo v showbyznysu se umí deset let poté, co jsme ho naposledy viděli na filmovém plátně, objevovat pravidelně v bulvárních denících. Sagvan Tofi je jeden z vyvolených, který bulváru nikdy nic neprozradil, přesto se o něm hojně psalo. Proto ho většina lidí označovala za profesionálního pařmena, což mělo svoji logiku. Pravidelné paparazzi fotky nám nabízely pohled na obtloustlého a o pár let staršího "Sagiho" se stejným kouzlem klučíka, co kdysi zpíval Dávej, ber. A Sagi si na první pohled ze života jenom bral. Alarmující bylo i to, že o jeho živobytí se v jednom televizním přímém přenosu humorně zajímal i Marek Eben...

Kamarád do deště – Sagvan. Foto: archiv Prima

Když v roce 1992 přišel do kin Kamarád do deště 2, nikdo netušil, že Sagvan Tofi svoji slibně rozjetou filmovou kariérou ukončí. Jako vystudovaný herec ani nehrál v divadle. Bulvární novináři se v těch letech mohli zbláznit, aby zjistili, jak se Sagvan živí. A jediné, co se jim podařilo vynést na světlo světa, bylo to, že s hereckým kolegou Vaculíkem objíždějí diskotéky a dělají hvězdné barmany. Paření je jedno z jeho poznávacích znamení a jde mu výborně, což přiznává i on sám.

Sagi pracoval pod pseudonymem Bernard Igas

Celou tu dobu, co tahal bulvár za fusekle, však tvrdě pracoval jako autor. Psal články, scénáře a režíroval. Věděl, že z českého herectví stamiliony nevydělá a chtěl být nezávislý. V rozhovoru pro Blesk přiznal, že si v důležitých projektech musel měnit i jméno – jak chytře odhadl, jeho jméno by ho v konkurzu na několikamilionový tendr akorát poškodilo. Jméno Sagvan Tofi je prostě synonymem pro nezodpovědného pařmena. Vybral si alterego se jménem Bernard Igas, který si začal žít svým vlastním pracovním životem. Bernad byl třiašedesátiletý Španěl s třicetiletou praxí v reklamě. A mimochodem, Bernad ten tendr kdysi vyhrál.

Sagvan Tofi klasicky na baru. Foto: J. Janoušek

Z pařmena autorem nejúspěšnějšího muzikálu

Až skoro před šesti lety o sobě dal pořádně vědět i široké veřejnosti s příchodem nového muzikálu, pro který napsal scénář. Když Sagvana poprosil Michal David o scénář, nikdo netušil, že Děti ráje budou nejúspěšnější muzikál v České republice. Pokud chcete sehnat lístky na příběh dvou zamilovaných lidí v osmdesátých letech, máte smůlu. Vstupenky jsou většinou vyprodané čtyři měsíce dopředu. Přitom Tofi vzpomíná na to, jak muzikál neměl žádného finančního partnera, žádné slavné tváře, a konkurence dokonce svým muzikálovým hercům zakazovala chodit na jejich konkurzy. Přesto se povedlo a Sagvana můžete vidět konečně i na pódiu.

Sagvan a jeho osobní život

Stejně jako jeho profesní život vyvolával otázky i jeho život osobní. Od aférky s topmodelkou Simonou Krainovou, kterou podváděl se zpěvačkou Darou Rolins, nebyla žádná žena po jeho boku viděna. Až nedávno se Tofi přiznal, že je otec čtyřleté dcery, kterou má se svoji dlouholetou partnerkou Alenou.

Skoro to vypadá, že život Sagvana Tofiho nebude tak horký, jak jsme si všichni představovali. Vy se můžete v sobotu na Prima love ve 20.15 podívat na film Kamarád do deště, který mu zaručil slávu!

Kamarád do deště., Foto: archiv Prima

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.