Trojice snímků se skejťáky. Pocta sportu i mrazivé drama

Smrt nadějného skateboardisty vyšetřují Castle s Beckettovou. Případ se pak stává ještě zajímavějším ve chvíli, kdy zjistí, že před pár lety zemřel i jeho mladší kamarád. Co se jim stalo osudným? Než to zjistíte, mrkněte na trojici snímků, kde „skejťáci“ hrají výraznou roli.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Legendy z Dogtownu

Asi nejslavnější „skejťácký“ snímek vůbec vypráví o samotných počátcích rozvoje popularity tohoto sportu. Konkrétně přináší příběh čtveřice mladíků, surfařů z Kalifornie, kteří přivedli k životu nový, revoluční styl skateboardingu. Do té doby sice prkna s kolečky existovala, ale enormní popularitě se netěšila. Zakladatelé týmu Z-Boys však jízdu obohatili surfařskou technikou a fenomén byl na světě.

Snímek natočila v roce 2005 Catherine Hardwicke (první díl Stmívání, drama Třináctka). Ve snímku si zahráli například Emile Hirsch, Heath Ledger či Michael Angarano. A počin se dočkal značně příznivých hodnocení!

Tohle není Kalifornie!

Dva roky starý dokumentární snímek od našich sousedů přináší pohled na skejťáky v NDR, kde bylo v 80. letech tohle ježdění nežádoucí až zakázanou zábavou. Režisér Martin Persiel využil archivní záběry trojice kamarádů, které skateboard fascinoval až do roku 1989. Zajímavý počin!

Kids

Skejťácká subkultura nechybí ani ve známém snímku Kids režiséra Larryho Clarka. Ve snímku se například objeví řada profesionálních skateboardistů z týmu Zoo York. Jinak se Kids zabývají ale výrazně mrazivějším tématem – šířením viru HIV mezi teenagery. A jedná se o pořádně šokující podívanou. Hlavním hrdinou je Telly, posedlý získáváním panenství mladičkých dívek – speciální „zálibu“ vyznává i proto, že si myslí, že se tak nemůže ničím nakazit…

Castle na zabití v úterý ve 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.