Tipy pro fanoušky Sherlocka: Tumblr, muzeum, fan fiction!

Fandové Sherlocka všech zemí, spojte se! Hltáte – li knihy Arthura Conana Doyla, seriálové i filmové adaptace a jste prostě fanoušci jak vyšití, vykřičte to do světa. Spojte se s ostatními fanoušky! Sherlocka uvidíte ve středu na Prima love ve 20.15!

Hurá do klubu

Čaj o páté, správný výběr lovecké čapky, diskuse o „vašem“ nejoblíbenějším případu, ale i novinky ve světě Sherlocka a Watsona. To vše můžete řešit s dalšími fanoušky v rámci oficiální klubů a společností Sherlocka Holmese, ať už osobně nebo online.

Ani v České republice podobně organizovaní nadšenci nechybí – funguje zde Česká společnost Sherlocka Holmese. Její členové upozorňují na různé „sherlockovské“ akce – třeba divadelní představení, nebo literární soutěže.

Fotky, gify, videa

Zvlášť fajn pro všechny, kterým se líbí aktuální představitel Sherlocka Holmese či Watsona/Watsonové. Tumbler je doslova narvaný fotkami, vtipnými gify (pohyblivé fotky), videi z filmů a seriálů i fanvidei. Je jen na vás, kolik vizuálního potěšení (jste schopni) přijmout.

„Sherlock je klasika. Líbí se mi i moderní verze, které přidávají na důrazu také ženským postavám.Například Mary v novém filmu, či Joan Watson v Elementary jsou moc fajn postavy. Myslím, že bez nich by to v dnešní době působilo divně,“ míní jedna z nadšených fanynek, filmovědkyně Monika.

Ale pozor! Tumblr (fotoblog), zvlášť ve spojení s Sherlockem, může být závislost s velkým Z. Stačí zadat do vyhledáváče "Sherlock Holmes tumblr" a vemte si na to dovolenou!

Kudy tudy na Baker Street?

Povinnost pro všechny „Sherlockians“? Navštívit muzeum svého hrdiny! Oficiální adresa je stylová – 221B Baker Street, Londýn, ovšem na místě pozor. Číslo 221B totiž oficiálně neexistuje. A muzeum se ve skutečnosti na Baker Street rozkládá mezi čísly 237 a 241. Což je sice drobnost, ale ať vás nesoulad nenutí přemýšlet nad slavnou kouzelnickou fintou dalšího slavného fiktivního Brita – Harryho Pottera. Tedy utíkání proti zdi…poslepu.

Chapadla fan fiction

Zvlášť lákavé pro všechny, kteří za hlavním dějem vidí další příběhy a vztahy. Toužíte „spárovat“ Sherlocka a Watsona/Watsonovou na papíře, nebo jim připsat další společná dobrodružství, které mozky Doyla ani desítek scénáristů a režisérů za víc jak století nevytvořily? Vzhůru na servery s fan fiction. Ať už jste přesvědčení o tom, že Sherlockovou životní láskou je Watson – Watsonová, nebo, že Mycroft je až příliš osamělý intelektuál, rozšíření sherlockovského univerza stojí za to. Z pohledu čtenářů i autora.

Tak do čeho se vrhnete vy?

Nabudit své nadání můžete s Sherlockem Holmesem: Jak prosté dnes od 20:15 na Prima Love

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.