Takhle vypadal Arnold za mlada: přes bicepsy měl 54 cm!

Mohutný Rakušan Arnold Swarzenegger se stal nejen hvězdou kulturistiky, ale širší veřejnosti je známý hlavně jako Terminátor nebo Barbar Conan. Na Prima love ho uvidíte v neděli ve 20.15 komedii Policajt ze školky!

Zatímco světem hýbou uznáváné míry 906090, mladičký Arnold ve svých dvaceti letech ukázal světu míry 1407971 s tím, že poslední číslo je obvod stehna. Tyto míry mu také přihrály ty nejlepší soutěže na světě jako Mr. Olympia, kterou vyhrál sedmkrát za sebou, ale i Mr. Universe, o jehož titul se pokoušel v roce 1953 i samotný Sean Connery! Tento titul Arnold vyhrál pětkrát. Zatímco svou slávu budoval i na natáčení akčních filmů, v roce 2003–2011 se dostal do politiky, kde zastával úřad guvernéra Kalifornie. Je jedním z nejúspěšnějších kulturistů historie.

Jeho jméno najdete i v Guinessově knize rekordů jako nejdokonaleji vyvinutého muže na světě. Pokud by vás zajímaly další obvody jeho těla, tak vězte, žepřes lýtka má dobrých 50 centimetrů. Ke svým úspěchům se nedostal jinak než tvrdou prací a hlavně obrovským odhodláním, které čiší z každé jeho věty. Jen si je přečťete:

Arnold Schwarzenegger láme vše, co uvidí. Foto:isifa.com

– Vždycky jsem věděl, že moje místo je v Americe. A když mi bylo deset let, snil jsem jen o Americe a o tom, že budu ten největší. Zároveň jsem chtěl být naprosto odlišný od ostatních.

– Vždycky jsem snil o velmi mocných lidech jako jsou diktátoři a tak. Vždycky mě ohromovali lidé, které si ostatní pamatují stovky let. Nebo – jak tomu je v případě Ježíše – i tisíce let...

– Neměl jsem nikdy strach, že bych omdlel v tělocvičně, protože jsem vždycky věděl, že se to může stát. Několikrát jsem tam i zvracel, ale vždycky mi to za to stálo.

– Nikdy jsem neměl slabé momenty. Chci říct, měl jsem slabé momenty před pár lety, ale v mé hlavě teď jde jen o to, aby tam zůstaly pozitivní věci.

Jak sám Arnold přiznává: "Mocná, svalnatá postava má vliv na to, jak se k vám lidé chovají.“ Jeho obrovské svaly mu dodávaly kus respektu i v době, kdy to byl osmnáctiletý zajíček z Rakouska. Zatímco muži z jeho maskulinity měli respekt, některé ženy jeho svaly odsuzovaly, jiné ho kvůli nim uctívaly. Jeho přátelé rádi vzpomínají na momenty, kdy ho jeho fanynky prosily, aby si před nimi sundal tričko. "Udělám to v případě, že ty uděláš to samé," odvětil vtipně představitel Barbara Conana.

Anolda Schwarzeneggera uvidíte v akční komedii Policajt ze školky ve 20.15 v neděli na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.