Slavné paranormální seriály, na které jste dočista zapomněli!

Mrtvolu obalenou „diamanty“ objeví televizní štáb během natáčení pořadu o paranormálních jevech v lomu. Kůstka zjistí, že mrtvé ženě někdo zlomil vaz a záhadné věci jsou inkrustované krystaly. Připomeňte si dvojici seriálových hitovek o "tajemnu", jež si oblíbil leckterý divák!

Sběratelé kostí v úterý ve 21.20 na Prima love.

Mulder a Scullyová

Naprostá klasika pro všechny příznivce strašidelných kousků, kvůli které se děcka, která vyrůstala v devadesátých letech, mnohdy tajně vykrádala z postelí, a která po celém světě získala miliony fanoušků. Seriál měl všechno – mimozemšťany, příšery i tajemné postavy z veskrze lidského světa (viz. záhadný Kuřák). A navrch tu ještě byla geniální ústřední dvojice agenta Foxe Muldera, který "chce uvěřit" a je přesvědčen, že jeho sestru unesli mimozemšťani, a dlouho celkem skeptické agentky Dany Scullyové.

A zajímavosti? Třeba to, že už první díl v roce 1993 sledovalo slušných 12 milionů diváků a ten poslední v roce 2002 o dva mega méně, že seriál posbíral 62 nominací na cenu Emmy a 16 jich proměnil, v případě Zlatého glóbusu pak v úspěch přetavil pět z 12 nominací. Seriál paroduje 8. díl 10. série Simpsonových a jeden z tvůrců seriálu Akta X Chris Carter se údajně při psaní nechal inspirovat informací, že UFO prý uneslo na čtyři miliony Američanů. Akta X aktuálně běží na Prima Cool.

Věřte nevěřte

Častá kulisa víkendových obědů. Mysteriózní pětice příběhů, u nichž až na konci charismatický moderátor prozradil, který byl výmysl scenáristů a který měl inspiraci ve skutečné události, je další seriál z pokladů televizní truhlice tajuplna. "Mnohé díly mě opravdu přiváděly svou hrůznou atmosférou k zbláznění, jiné byly spíš směšné. Rozhodně ale nemohu jít níž, protože jsem se na to vždy neskutečně těšila a ten strach milovala..." popsala pocity fanouška při hodnocení jedna z uživatelek csfd.cz, která dala Věřte nevěřte slušné čtyři hvězdy. Scenáristé seriálu prý často stavěli své příběhy na článcích v novinách, objevily se však i historické události – například předpověď potopení Titanicu. Některé příběhy prý inspirovaly i takzvané městské legendy. Série měla celkem čtyři sezony, z nichž první moderoval herec a otec Joshe Brolina James Brolin, zbylé tři pak Jonathan Frakes známý také třeba ze seriálu Star Trek.

Sběratelé kostí v úterý ve 21.20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.