Silvestr s Primou love? Oslavte ho s Castlem!

Oslava nově příchozího roku se ne vždy musí nést ve slavnostním duchu. Pro ty z vás, které Silvestr nechává v klidu, jsou tu kvalitní kriminální seriály na Prima love! Sběratelé kostí budou řešit mrtvolu záhadné ženy, zatímco Castle zkouší svůj nový dalekohled, kterým vidí opravdu zajímavé věci...

Sběratelé kostí uvidíte na Prima love ve 20:05. Silvestr bude pokračovat dál s Castlem na zabití, který má poraněné koleno a nemůže vyšetřovat novou vraždu s Kate Beckett. Castla na zabití uvidíte na Prima love ve 20.55!

Scénáristi Castla vzdali hold Hitcockovi

Castle by se ukousal nudou, kdyby mu dcera nekoupila dalekohled. Pozoruje sousedy. A zjistí něco podivného! Že je vám to povědomé?! Scénáristé tentokrát složili hold filmové klasice Okno do dvora. Dříve, než zjistíte, co bude pointou Castlova pátrání, připomeňte si pár faktů Hitchcockovské klasiky. Možná se to bude hodit!

Oceňovaná klasika

4 oscarové nominace za režii, zvuk, scénář a kameru získalo Okno do dvora. Ačkoliv film nebyl vysloveně „psycho“, získal si diváky humorem, postupně gradujícím příběhem i milostnou linkou. V Hitchcockově příběhu fotograf Jeff sedí s nohou v sádře ve svém pokoji, pozoruje okolní byty a získá podezření, že jeden ze sousedů je vrah. Stal se opravdu svědkem vraždy, nebo obětí vlastního „šmíráctví?“ Celý snímek se v podstatě odehrával převážně v jednom bytě – což byl ve skutečnosti ateliér. A pozornost vzbudila i Grace Kelly v průsvitné košilce. Objeví se v něčem podobném i Kate? A jak je na tom Castle?

Režisérské špeky

Okno do dvora je plné odkazů. Grace Kelly třeba pronese větu: „Z průšvihu je vždy zachrání jejich ženský pomocník Pátek,“ čímž míří ke klasické hollywoodské konverzační komedii Jeho dívka Pátek z roku 1940. Písně na soundtracku zas pochází z předcházejících snímků studia Paramount. Zajímavostí je i to, že filmový „byt“ byl ve skutečnosti na úrovni ulice a nikoliv v patře. A pro scénu nechal Hitchcock postavit celé obytné domy, což stálo, na tu dobu slušných, 75 000 dolarů. Na stavbě pracovalo 50 mužů po dva měsíce. To, že byl Alfred detailista prozrazuje i fakt, že každý ze „šmírovaných“ bytů byl zařízen způsobem, který ladil s osobností svého obyvatele. Suma sumárum, dům, který Jeff sledoval měl 31 bytů. Z toho 8 plně zařízených! Najděte 10 rozdílů.

Castle i Shia

Scénáristé Castle na zabití nejsou jediní, kteří vzdali populární klasice hold. Již v roce 1987 natočil Curtis Hanson snímek Okno z ložnice, jenž sice vznikl podle předlohy Anne Holden, ale sám Hanson přiznal, že má být poctou Hitchcockově snímku. Známou variací je též šest let starý snímek Disturbia. Shia La Beouf zde ztvárnil hlavního hrdinu – teenagera v domácím vězení. Porovnáte jednotlivá díla? Dnes můžete začít Castlem…a nakonec rozhodnout, nakolik se tvůrci zmíněných počinů klasikou „mistra hrůzy“ inspirovali.

Co uvidíte po Castlovi? Sex ve městě!

Oslavte Nový rok s Primou love! Celý večer je jen váš!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.