Síla ženy. I o tom jsou Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku, to není jen sedm Oscarů, vůně parného léta, ale i příběh o neobyčejně silné ženě. Meryl Streep hraje dánskou spisovatelku Karen Blixen, která touží po cestování. Sen se jí splní v divoké Africe, kde začne žít. Je to ale těžký život, který není tak úplně podle jejích představ...

Vzpomínky na Afriku sledujte v sobotu ve 20.15 na Prima love. Uvidíte krásné obrazy savan, divokých řek a nezkrocených zvířat, která od pradávna vládla celému území. Potkáte se s kmeny domorodých obyvatel, jež se snaží stovky let přežít z mála, jaké by obyčejnému bělochovi nestačilo ani na týden. Afrika je kontinent plný tajemna, bolesti, ale i odhodlané lásky. A nabízí člověku zažít pocit souznění s přírodou.

Sedm Oscarů a řev lvů

Vzpomínky na Afriku získaly v roce 1985 sedm Oscarů – za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář, kameru, původní hudbu, výpravu a nejlepší zvuk. Oscara by měla získat i filmová hrdinka.

Není jednoduché být ženou, natož běloškou v Africe. Meryl Streep se stěhuje do Keni se svým manželem, kterého si bere z rozumu. Chtěla na farmě pěstovat dobytek, ale když její manžel začne s plantáží, podřídí se a s vervou se pustí do práce. Po pár měsících začíná první světová válka a všichni bílí muži se rozhodnou bojovat. Krásná plantážnice zůstává na farmu sama, ale v domorodcích má silnou oporu. Vedení farmy zvládá jako muž.

Nespoutaný Robert Redford

Když se v jejím životě objevuje bílý lovec, nemůže už mít kvůli syfilisu, který chytila od manžela, děti. Robert Redfort je nepolapitelný dobrodruh a velký individualista, který nesmírně přitahuje všechny ženy.

S Meryl Streep zažívají několik situací, které jsou naprosto nezapomenutelné... Přestože se k sobě nastěhují, Robert dokáže žít hlavně sám se sebou.

Nepředvídatelná Afrika

Dánská spisovatelka má konečně po létech dřiny velkou a kvalitní úrodu, ale sklady kávy vyhoří a ona o celou úrodu přijde. Je to pro ni konec, farmu i pozemky zabaví banka, a tak se snaží alespoň pro své domorodce získat pozemek, na němž by mohli dál hospodařit a žít, jak jsou zvyklí…

Jak dopadne lyrický příběh lásky dvou lidí na černém kontinentě?

To se dozvíte v sobotu na Prima love ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.