Šestej smysl: Kdo se zastaví ze Sběratelů kostí ?

Prima love uvedla minulý týden seriál Šestej smysl, který volně navazuje na Sběratele kostí. Jeho tvůrci potřebovali kvalitně vyplnit prostor, kdy Kůstka porodí. A tak vznikl Šestej smysl, ve kterém se to "sběrateli" jen hemží.

Originální název The Finder je i název jedné epizody ze Sběratelů kostí. Walter Sherman s výborným hledačským talentem našel pro Dr. Brennanovou (naše oblíbená Kůstka) španělský poklad. O rok později dostal Walter Sherman vlastní seriál. Tvůrci si chtěli vyzkoušet, jak na Waltra budou reagovat diváci. Viditelně se zadařilo. Na oplátku se v seriálu Šestej smysl objeví postavy ze Sběratelů kostí.

V každém případě vás ale už teď musíme zklamat. Agent Booth ani „Kůstka“ Brennanová se v žádné z třinácti natočených epizod neobjeví.

Po výbuchu, který ve Waltrovi probudil jeho „šestej smyl“ pro hledání věcí, se z něj stane tak trochu cvok. Většinou je neškodný, ale člověk, jenž není duševně zdravý, si nemůže hrát s policisty na jednom písečku. Pro ověření jeho alespoň minimální příčetnosti je povolán psychiatr až z Washingtonu. Nejedná se o nikoho jiného než Dr. Lance Sweetse. Ten se zastaví na celou jednu epizodu, aby Waltra pronásledoval na každém kroku a kladl mu nepříjemné otázky typu „opravdu se zblázníte, když tu kulku nenajdete?“

Doufejme, že zapůsobí Waltrovo osobní kouzlo, protože, přiznejme to na rovinu, úplně normální není.

Zastaví se i ufouni

Z Jeffersonova institutu dorazí i Dr. Jack Hodgins s prosbou, aby pro něj Walter našel UFO! Samozřejmě Hodgins je známý konspirační teoretik, pro kterého je každý brouk s jedním tykadlem vyslancem vesmíru, a dopravní zácpy dlouho plánovanou manipulací svobodných zednářů. Tentokrát to vypadá, že je hodně blízko. Potká muže, který jednou rukou odstrčí auto, skáče jako Tarzan a pohledem přivodí lidem (ne jen ženám) mdloby... Člověka to až nutí k reálné úvaze o existenci malých zelených mužíčků.

Ovšem ani E. T. Waltra Shermana nerozhází. Je šťastný, že může jednou za život navštívit sídlo NASA a vyrobit si alobalový klobouček podle vzoru Robina Hooda. Možná že po tomhle dílu měli redaktoři na filmových stránkách přidat do charakteristiky seriálu slovíčko sci-fi...

Tím návštěvy ze Sběratelů kostí končí. Zbytek už je čistý Šestej smysl, který nepotřebuje pomoc svého velkého bratra, aby byl zajímavým seriálem. Můžete si to ověřit sami.

Uvidíte každé prázdninové pondělí na Prima love ve 21.20!

Chcete vědět další zajímavosti? Více o seriálu se dozvíte tady!

Klára Drahotová

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.