Sběratelé kostí slaví desáté výročí. Které epizody jsou nejlepší podle fanoušků?

Sběratelé kostí patří už dobrých deset let mezi světovou seriálovou špičku. Břitký humor, kočkování mezi Boothem a Kůstkou a napínavé detektivní příběhy... Které epizody považují fanoušci za nejlepší?

Sběratele kostí, kteří slaví povedených 10 let, můžete už roky sledovat i na Prima love. Mimochodem, právě teď se natáčí jedenáctá řada tohoto úspěšného seriálu, který dokázal jako jeden z mála do svých seriálových charakterů zakomponovat i rodinný život obou hlavních postav a třeba i těhotenství herečky s určitou noblesou. První epizodu viděli diváci v roce 2005 a jedenáctou řadu mohou fanoušci sledovat od října tohoto roku.

Deset let uplynulo jako voda a na oblíbeném americkém serveru ranker.com se fanoušci Sběratelů kostí podíleli na hlasování o tom, které díly jsou nejlepší. Jak to dopadly? Podívejte se.

1) Vetřelci v kosmické lodi

Na úplně nejlepší epizodě se američtí diváci shodli. Devátá epizoda ve druhé řadě je totiž pořádně napínavá.

Po nálezu dvou těl chlapců unesených před 5 lety jsou Brennanová a Booth na stopě sériového vraha, jenž je znám jako "Hrobník". "Hrobník" své oběti unese, pohřbí zaživa a vyřkne požadavek na výkupné. Pokud není zaplacené v požadované lhůtě, jsou oběti zanechány pohřbené zaživa a nečeká je nic jiného než smrt. Brennanová se s Hodginsem stávají posledními oběťmi "Hrobníka" a jsou také pohřbeni v autě Brennanové zaživa…“

2) Díra v srdci

V šesté řadě v dvaadvacáté epizodě má Booth co dělat se snajprem. Booth je do případu zakousnutý jako buldog, rozhodl se snajpra dostane už jenom proto, že místo něj zemřela nevinná oběť. Stážista Vincent všechny zamrzel, ale diváci si konečně užili společných sexuálních chvilek Boothe a Kůstky.

3) Bolest v srdci

Booth a jeho falešná smrt. Kůstka trpí, zatímco Booth společně s FBI naplánovali jeho smrt jen "na oko", aby přilákali záhadného muže z pohřbu.

Jakmile se lidská čelist objeví na Jeffersonu, Brennanová se svým týmem si rychle uvědomí, že Gormogonský sériový vrah znovu udeřil. V šokujícím běhu událostí odešle Zacka exploze v laboratoři do nemocnice. Gormogonova stříbrná kostra zmizí z podzemního trezoru a ze všech zaměstnanců Jeffersonu se nyní stávají podezřelí, kdy je velmi velká šance, že někdo z jejích vlastních lidí může pracovat se sériovým vrahem.

4) Muž v protiatomovém krytu

První řada. Devátý díl Sběratelů se do paměti diváků zapsal také silně. Den před Štědrým dnem přinese agent Booth do laboratoře tělo nalezené v protiatomovém krytu z padesátých let. Nepozorností jejích kolegů se ale spustí alarm hlásící ohrožení biologickou zbraní, a tak budou muset všichni prožít celé svátky v karanténě. Přes sklo si mohou pozvat návštěvu, Montenegro tak i v této situaci bude mít šanci popovídat si se svým otcem.

5) Kulka v mozku

Město netrpělivě očekává příjezd Heather Taffetové, veřejně známé jako "Hrobník", k poslednímu soudnímu odvolání poté, co byla odsouzena k trestu smrti za únos, vraždu a sérii dalších podobných zločinů. Ale když z dálky přiletí kulka určená pro "Hrobníka" a zasáhne ji, je Kůstčin tým osloven, aby určil přesné místo, odkud ostřelovač pálil, a aby identifikoval viníka spolu s jeho motivy. Booth s Brennanovou za pomoci vyšetřovatelky Caroline Julianové sestaví seznam možných podezřelých, ale důkazy a schopnosti potřebné k provedení takové akce dovedou tým k přesvědčení, že šlo o práci profesionála. Tím se z otce Brennanové Maxe, a dokonce i z Bootha stávají podezřelí.

A mezitím se Sweets pokouší nasadit statečnou tvář poté, co se ocitl uprostřed palby, která následovala jen chvilku po vyostřené diskuzi s "Hrobníkem".

První řadu si můžete na Prima love zopakovat v pondělí ve 23.20 nebo v úterý ve 21.45!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.