Příběhy ze života na Love: Počet únosů dětí stále roste

Počty únosy dětí se i v České republice neustále zvyšují. Minulý rok bylo pohřešováno 5564 dětí do osmnácti let. A výrazně se zvyšují počty dětí unesených do ciziny. Prima love ve svých příbězích ze života ukazuje, jak takový únos dítěte vypadá a co může být jeho příčinou.

Stejně jako se zvyšuje počet týraných dětí, které odkrývají úřady, počet unesených dětí do ciziny roste ještě o něco výrazněji.

Důvody vysokých počtů únosů jsou smíšená manželství

Hlavním důvodem proč tomu tak je, jsou smíšená manželství Čecha nebo Češky s cizinci. V minulém roce bylo z ciziny do České republiky uneseno 19 dětí, z ČR do ciziny 24. Za tato čísla může podle odborníků globalizace a s ní spojený volný pohyb osob po celé Evropské unii. Díky všudypřítomné multikulturnosti vznikají smíšená partnersví, a když pak zanikají, často dochází k únosu dítěte do rodné země partnera.

Jedním z dalších důvodů je i fakt, že muži se stále častěji hlásí ke svým právům biologického otcovství. Na celém území Evropské unie tak probíhá nespočet mezinárodních právnických případů boje o dítě.

Únos dítěte na Prima love

Prima love vám jako každou sobotu přinese příběh, který se zabývá právě únosem dítěte. Malého Buddyho zakope únosce v železném válci v zasněženém lese. Jeho matka se zapovídá v obchodě a Buddy jde domů sám. Doma ho však nikdo nenajde, malý klučina beze stopy zmizí. Nešťastná matka ho hledá a nakonec se rozbíhá i policejní pátrání. Zanedlouho dostane Sam dopis od únosce, který žádá výkupné 50 000 dolarů. Za Sam přijíždí její bohatý otec, který chce výkupné zaplatit, i když spolu nemají právě dobré vztahy.

Zatímco se ve městě rozbíhá policejní akce, malého chlapce v lese najde poustevník. Únosce ale vypátrá, že úkryt je prázdný a nemilosrdně se rozhodne oba dva vyhledat...

Jak dopadne útěk malého chlapce? Co v tu chvíli dělají rodiče?

Podívejte se na příběh ze života, který vám ukáže film Únos dítěte v sobotu ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.