Poznejte se Sladkým pokušením jeden z největších skanzenů na světě!

S reality show Sladké pokušení, kde každé pondělí na Prima love pečeme ty nejlepší dorty se sestrami Sophií a Karen, se kolikrát podíváme i na velmi zajímavá místa. Tentokrát sestry pečou dort pro 75. výročí města Williamsburg, kde se zastavil čas. Poznejte ho s námi.

Každé pondělí na Prima love vídáte reality show Sladké pokušení. Sophie a Katherine v tomto díle pracují na podobě obřího cupcakového čuníka, který se vydraží pro charitu. Chtěly by, aby vypadal spíš jako komiksové prasátko, než aby to byla realistická verze. Obě sestry také dostaly pozvání na oslavu 75. výročí nadace koloniálního Williamsburgu a měly by tam upéct cupcaky inspirované 18. stoletím.

První cupcaky byly upečené už v roce 1700

První cupcaky byly upečeny již kolem roku 1700 a těžko říci, z čeho původně byly. Sestry se rozhodly vystopovat původní cupcakový recept. Nejprve se však vydají do Loudounu na trh, aby se inspirovaly kvůli čuníkovi. Většinu času tráví ve městě, tak je to pro ně příjemné rozptýlení. Bude tam soutěž v pečení cupcaků a ony by měly být porotkyněmi. Soutěživá Sophie vyzve svou sestru na souboj a chce s ní soutěžit o nejlepší originální cupcake – a rozsoudí je vítězové soutěže. Čuník bude vydražený společně s živým dobytkem a výtěžek půjde pro organizaci mládeže. Na trhu to žije, pořádá se tam spousta soutěží, ale nyní musí do Williamsburgu, živoucího muzea, kde obnovují způsob života a práce jako před 200 lety. Sešly se zde s šéfkuchařem, aby se dozvěděly, jaké bude menu. Dostanou k dispozici původní kuchyni i experty, kteří je seznámí s původními recepty, které se dříve používaly. Vše musí dělat tak, jako před 200 lety. To znamená, že si samy utlučou máslo, seberou vejce, nanosí dřevo apod. Je to velmi těžká práce a trvá velmi dlouho. První várku dělaly 5 hodin a je jasné, že potřebných 200 ks nemají šanci tímto způsobem stihnout...

Jak to dopadne? To uvidíte dnes na Prima love ve 20:15!

Williamsburg – vysoká škola. Foto: wikimedia commons/ Jrcla2

Poznejte jeden z největších skanzenů na světě.

Takový je právě Williamsburg ve Virginii.

Muzeum v přírodě nebo také skanzen, je specializovaná národopisná muzejní expozice, jež se nachází pod širým nebem. Je to vědecká instituce, která odbornou formou interpretuje a uchovává lidovou kulturu formou specializované muzejní expozice ve volné přírodě. Má v sobě zahrnovat prostorové, časové, sociální, kulturní a přírodní souvislosti a podávat komplexní obraz lidové kultury.

"Colonial Williamsburg" je největším skanzenem ve Spojených státech. Můžete ho najít v tzv. historickém trojúhelníku, který zahrnuje ještě Jamestown a Yorktown. Tato města jsou jedna z nejbohatších na východním pobřeží.

Celé město tvoří 500 budov a bylo velmi pečlivě zrestaurováno. Ve městě se po celý čas pohybují herci – v kostýmech zde předvádějí život v roce 1781. Williamsburg byl hlavním městem Virginie v letech 1699–1780.

K architektonickým skvostům patří Governor´s Palace, Capitol a Wren Building (dnes patří univerzitě College of Mary and William, druhé nejstarší v USA, byla založena 1693). Vybudování tohoto areálu bylo podpořeno rodinou Rockefelerových.

Poznámka pro cestovatele: Pro děti může být zajímavá možnost vypůjčit si historické šaty a procházet se zde v nich celý den.

Více z historického Williamsburgu uvidíte v reality show na Prima love dnes ve 20:15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.