Poučte se o životě s Chirurgy: Životní pravdy o intuici a Carpe diem!

Seriál, který vypráví o životě a smrti. To jsou Chirurgové, kteří prožívají svoje denní prohry a výhry už deset let s ostatními diváky. Hlavní postava Meredith nabídne na začátku a na konci seriálu svoje myšlenky, které se dotýkají života. Nás všech.

Meredith svoje postřehy o životě umí krásně nastínit, ale po další životní zkušenosti většinou končí úplně jinak. Takový je život, řekneme si. Zatímco sledování seriálu nám poskytuje krásný nadhled nad životem ostatních, ten svůj nikdy nevidíme.

Podívejte se na ty nejzajímavější postřehy ze života, které platí na nás všechny:

Jak si užívat život s kupou starostí

Carpe diem - musíme si přece užívat života! Jenže jak to skloubit s tím, že máte na krku dvě uřvané děti, hladového manžela a kupu prádla na žehlení? O tom přemýšlí i Meredith. Také vám carpe diem leze krkem? Jak si má člověk plánovat život, kariéru a rodinu, když má neustále karpovat každý diem? Kdyby všichni užívali každou chvilku každého dne, bylo by po doktorech. Kdo by přece trčel na medicíně? Každý by měl plné ruce práce, aby žil přítomností, ať už to znamená cokoliv.

Co na to Meredith na konci? "Přiznávám, že Římané v tomhle měli pravdu. Člověk musí žít naplno. To znamená, že se každé ráno po probuzení musíte rozhodnout, skočíte-li po tom, co vám život právě nabízí."Jestli vyrazíte kupředu navzdory jakémukoliv počasí, nebo zatáhnete závěsy a vytěsníte celý den.

Jak poslouchat svoji intuici

My, ženy, a intuice, to je spojení, které na sto procent funguje, I když už jsme se tolik vzdálily přírodě, nějaký hlas v nás nám neustále říká, co a ano, a co ne. Je jen na nás, jak ho posloucháme. Ale možná kvůli té vzdálenosti od přírody se stane, že ten hlas neposlechneme. Uděláme to, co radí mozek, společnost, ale ne to, co si myslí srdce. Logika zvítězí nad emocemi. Meredith to vysvětluje medicínským způsobem:

"Nadledvinky reagují na stres tak, že do krve vypouštějí hormony, které zvyšují naši pozornost a zrychlují reakce. Potíž je ale v tom, že nadledvinky nedokážou rozeznat obyčejné nervy od skutečné blížící se pohromy."

Přestože tělo údajně nerozpozná, co se s námi přesně děje, jestli jsme vzrušené, sklíčené nebo se bojíme, dává nám jasné instrukce. Ty však vyhodnocujeme naším mozkem, který informace může zařadit do širších souvislostí, ale jak říká Meredith: "Tělo nepozná rozdíl mezi stresem a nadšením, mezi panikou a pochybami, mezi začátkem a koncem. Jen vám dá najevo, že máte rychle běžet pryč. Občas mu nevěnujeme pozornost, protože nám to tak přijde rozumné, ale občas jeho varování vyslyšíme. Člověk má přece jen věřit svým instinktům, že ano? Takže když vám tělo řekne, abyste vzali nohy na ramena, utíkejte."

Sledujte Chirurgy každé úterý ve 23.30 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.