Poslední cesta Charlieho Chaplina. Ukradli ho z rakve.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima love.

Prekérní případ řeší Castle a Beckettová. Zmizela jim totiž mrtvola i podezřelý. Než zjistíte, co za tím stojí, připomeňte si krádež jednoho slavného těla. Patřilo Charliemu Chaplinovi.

Smrt o Vánocích

25. prosince 1977 zemřel Charlie Chaplin na mozkovou mrtvici. Králi komiků bylo osmaosmdesát a soukromý, neokázalý pohřeb podle jeho přání se konal o dva dny později. Všechno nasvědčovalo tomu, že legendární Chaplin zakončil svou životní pouť, jedno překvapení však „přišlo“ i po jeho smrti.

Charlie zmizel z hrobu

Už o necelý čtvrt rok později, konkrétně 1. března, se Chaplin opět dostal na stránky novin. Ze hřbitova ve švýcarském Coriser sur Vevey totiž někdo ukradl rakev s jeho tělem. Zločin způsobil poprask. Brzy se však ukázalo, že za krádeží nestojí pomatený fanoušek nebo jinak narušený pachatel, ale dvojka zlodějů-amatérů.

Ambiciózní plán

Čtyřiadvacetiletý polský mechanik Roman Wardas totiž krádež mrtvoly slavného herce vyhodnotil jako rychlou cestu k penězům. Kontaktoval tedy osmnáctiletého Bulhara Gančo Ganeva, který však údajně nepobral moc rozumu, a pustili se do bizarní operace. Po vdově Chaplina Ooně za nějaký čas vyžadovali „výkupné“ ve výši 400 tisíc liber.

Zatkli ho v budce

Oona viděla celou záležitost jako absurdní, najatý právník však začal s únosci vyjednávat, ti snížili částku na 250 000. Dál únosci nešli a ještě přidali výhrůžky. Policisté však už odposlouchávali všechny telefonní automaty v Lausanne. Klec spadla, když se Wardas domlouval o předání peněz. Zatkli ho v přímo v telefonní budce 11 týdnů po krádeži.

Pod betonem

Dostal čtyři a půl roku vězení, jeho kumpán Ganev pak rok a půlletou podmínku. Rakev našli policisté v nedalekém kukuřičném poli. A Charlie se tak po poněkud groteskní eskapádě „v pořádku“ vrátil zpátky do svého hrobu. Od té doby leží pod tlustou vrstvou betonu. Pro jistotu.

Castle na zabití v úterý ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.