Policie mu nedá ani vindru. Je Sherlock Holmes bez peněz?

Sherlocka Holmese známe už dlouho z literatury, filmu – a teď i ze seriálů. Tenhle lehce vyšinutý génius má kromě pozitivních vlastností také tunu (a to nepřeháníme!) těch negativních. A navíc o něm spoustu věcí nevíme...

Bomba, která měla vybuchnout před dvěma lety

Středeční díl seriálu Sherlock Holmes: jak prosté nás uvede do velmi zajímavého případu. V kanceláři firmy spravující firemní webové stránky vybuchne bomba. Nehoda má smutnou bilanci – dva mrtvé. Policie zjistí, že bomba byla ve větrací šachtě. Přivolaný poradce Sherlock Holmes najde útržky jejího obalu. Jsou to noviny z roku 2008. Zjistí, že bomba měla vybuchnout před dvěma lety!

Kdo za případem stojí? To se dozvíte ve středu ve 20.15!

Sherlock Holmes je lehce arogantní tajnůstkář, proto se do jeho osobního života vkrádáme stěží a jen ve chvíli, kdy nám to on sám dovolí. Jeho představitel Jonny Lee Miller nám části osobnosti Sherlocka Holmese odkrývá jen v malých detailech v každém dílu. A my pomalu skládáme mozaiku...

Technika a Sherlock

Sherlockovi je blízká matematika a logika je jeho druhé jméno, a to bez debat, ale technika? Jedno velké a zaručeně oblíbené téma pro Sherlocka jsou zámky. Respektive zámky všeho druhu. Určitě jste si všimli, že Sherlock umí odemykat dveře aut, protože to dělá naprosto v každé epizodě. Jinak ale k technice zas tak kladný vztah nemá, protože letadlům a "věcem kolem" podle jeho slov příliš nevěří.

Na druhou stranu miluje sledování několika televizních pořadů najednou a vstřebává tak zvuky, obrazy a informace najednou.

V 21. století chová včely

Narážky na jeho oblibu včel můžete zaslechnout vícekrát. Jednou se dokonce bude snažit udělat z Joanina pokoje jeden obrovský úl! Ale na to si budete ještě muset chvíli počkat. Sherlock sám sebe chápe jako včelaře, ale pravda je taková, že spíše provádí výzkumy a píše knihu "Praktická příručka o včelařství s poznámkami o izolaci královny".

Možná jste si všimli, že Sherlock umí být někdy dost arogantní a slušně někomu naznačit, že je blbec, mu nedělá problém. Na druhou stranu je to vždy on, kdo otevírá dveře, obléká kabát a nosí snídani až do postele. Je to gentleman, ale už na druhý pohled chápete proč. Hlavně proto, aby ho někdo nezdržoval.

Hraje na klavír a ovládá šerm

Těsně poté, co najde ukradené diamanty, sedne si ke klavíru a začne hrát. Kromě toho mu jde i další ušlechtilé umění a sport v jednom. Sherlock Holmes ví, jaký je rozdíl mezi klasickým soubojem s meči a šermem.

Miluje konspirační teorie a druhy cigaret umí nazpaměť

Rád navštěvuje slavný web swirl-theory.com, kde můžete nalézt různé konspirační teorie. Bere je ovšem tak trochu s humorem, tedy spíš všechny ty teoretiky.

Zato cigarety a jejich popel bere smrtelně vážně. Dokáže rozpoznat 140 druhů cigaret a cigaretových značek i podle jejich popela.

A co mu nejde?

Mandarínsky neumí tak, jak by chtěl (jak se dozvídáme už ve čtvrté epizodě). A ještě něco, mysleli jste si, že je to perfektně placený odborník na zločin? Policie mu ale za nic neplatí!

Další případ Sherlocka Holmese: jak prosté uvidíte ve středu ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.