Nebezpečné hory umí poučit, podívejte se na jejich smrtelnou krásu

Každý rok pravidelně dokazují, že jejich krása není zadarmo. Hory jsou jedním z nejnebezpečnějších míst na naší planetě. A jejich krása je také nebezpečně krutá. Podívejte se na ty nejkrásnější

Na Prima love uvidíte v sobotu večer ve 20.15 thriller, který je právě o nebezpečí hor. Snímek Ztraceni v horách pojednává o manželském páru, kterému se výlet do hor proměnil v noční můru.

Rozvedený pár se vydává na výlet do hor. Cesta na sněžných skútrech však nedopadne podle jejich představ. Jim a Suzanne se ztratí a musejí bojovat nejen o záchranu nefungujícího vztahu, ale hlavně o holý život…

Jak je známo, tak nejvyšším pohořím na světě jsou Himaláje. V tomto pohoří se nachází deset ze čtrnácti nejvyšších vrcholů světa, takzvaných osmitisícovek. Nejvyšší horou Himálaje i světa je Mount Everest (8 848 m n.m). Pohoří zasahuje na území Pákistánu, Číny, Indie, Nepálu a Bhútánu. Název pochází ze sanskrtských slov hima (sníh) a álaja (obydlí); vykládá se jako Domov sněhu.

Vy se můžete podívat i na jinou krásu. Takzvané Vlčí hory najdete na severu Španělska, kde se potulují smečky vlků. Podívejte se na náš výběr:

Hory v Soči:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.