Seriály a filmy

25. července 2015 22:00

Petra Kloidová

Na Love vás čeká romantická klasika Šarlatové písmeno!

V neděli na Prima love uvidíte Ameriku, která do svobodomyslné země měla ještě hodně daleko. Sedmnácté století ovlivňovalo puritánství a boje s divokou přírodou. Pohnuté události odhalují milostný příběh, který je kultem devadesátých let. Demi Moore a charismatický Gary Oldman vám poví příběh...

Sedmnácté století v puritánské Americe bylo kruté. Nejenže bílé obyvatelstvo stále bojovalo s "divochy", tedy původním obyvatelstvem. Přestože byly v krásné divoké, ale hlavně kruté přírodě prolity litry lidské krve, civilizované městečko uprostřed divočiny prožívá svou vnitřní osobní válku. Můžou za to puritánské poměry, které žádnou ženu ani muže nenechají vydechnout.

Co je Šarlatové písmeno?

Ve stejnojmenném filmu, který se stal filmovým kultem devadesátých let, hraje mladičká Demi Moore. Její Hester Prynne je pranýřovaná a musí na sobě nosit vypálené šarlatové písmeno „A" jako trest za to, že zplodila dítě mimo manželský svazek a odmítla prozradit jméno otce. Přestože nechrání sebe, ale muže a své dítě, potýká se s posměchem a krutostí celé vesnice.

Do chvíle, kdy do vesnice přijíždí starší cizinec, jímž není nikdo jiný než Gary Oldman. Hester ho jako jediná poznává. Oldman se vydává za doktora, stará se o Hester a pátrá po identitě jejího milence... Jeho zájem se brzy soustředí na mladého přepracovaného a nervózního pastora Dimmesdalla. Gary Oldman a mladý pastor se stanou kohouty na jednom smetišti.

U vesnice přistane loď, kterou Hester vidí jako jediné východisko, jak utéct před příkořím, které se jí děje... Uteče? A co Gary Oldman, který se s Hester sblíží?

To uvidíte na Prima love v sobotu ve 20:15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.