Na Love uvidíte slavný případ z Ameriky: Casey je obviněna z vraždy vlastní dcery

Další případ, který rozdělil Ameriku od času nejslavnější kauzy O. J. Simpsona, byl případ matky, jež měla údajně zabít svou dvouletou dcerku. Pětadvacetiletá matka Casey však byla zproštěna obžaloby. Vy uvidíte film Případ Casey, který vypráví příběh této matky, na Prima love v sobotu.

V roce 2011 se jednalo o případ, který byl stejně medializovaný jako kauza slavného sportovce O. J. Simpsona. Ten měl udajně zastřelit svou bývalou manželku a jejího přítele před jejich domem. O. J. Simpson byl zproštěn obžaloby a někteří o tomto rozsudku mluví jako o naprostém selhání soudního systému.

Krkavčí matka, nebo oběť špatné výchovy?

Podobnou pověst měla v roce 2011 i pětadvacetiletá Casey Anthonyová, matka, která se rozsudek dozvěděla po třech letech ve vazbě. Její případ byl totiž o dost složitější, neexistovaly v něm přímé důkazy.

Obžaloba tvrdila, že s rodiči žijící svobodná matka udusila svou dvouletou dceru izolační páskou, aby mohla svůj čas trávit s přítelem nebo návštěvami nočních barů. Obhajoba Anthonyové vysvětlovala úmrtí dcery tak, že dítě spadlo do malého bazénku, kde se utopilo. Anthonyová následně zpanikařila, protože byla v dětství zneužívána vlastním otcem (podle slov obžaloby). Ten jí také pomohl tělo dítěte zahrabat. Matka oznámila ztrátu holčičky policii až následující měsíc. Nakonec se její tělíčko našlo zahrabané šest měsíců poté. Bohužel už patologové nebyli schopni zjistit příčinu smrti, proto měli pouze nepřímé důkazy.

Zatímco se podle amerického soudu na Anthonyové konala mediální poprava, porota obžalovanou neshledala vinnou v případě vraždy dítěte, neúmyslného zabití a zneužívání dítěte. Anthonyová byla shledána vinnou pouze za úmyslné matení police. To v mediálním světě vyvolalo neuvěřitelný skandál.

Na čí jste straně?

To už se budete muset rozhodnout sami v sobotu na Prima love ve 20.15. Děsivě pravdivý příběh, který je vyprávěný z pohledu prokurátora Jeffa Ashtona, přibližuje detaily vyšetřování a odhaluje zákulisní informace z příprav na soudní přelíčení. Soud trval šest týdnů a na jeho konci zazněl verdikt, který odsoudila jak veřejnost, tak média.

Případ Casey v sobotu na Prima love ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.