Místo činu: Do seriálového kultu Německa se přidalo i Rakousko a Švýcarsko

Místo činu můžete na Prima love sledovat už nějaký ten pátek. Vlastně spíše každý čtvrtek ve 20.15. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Vrchní komisař vyšetřuje střelbu na ředitele místní porcelánky. Vy se zatím seznamte s 10 fakty o slavném krimiseriálu.

O čem bude díl, který uvidíte už ve čtvrtek ve 20.15 na Prima love? Vrchní komisař Lannert vyšetřuje střelbu na řidiče majitele porcelánky. Zdá se, že zabit neměl být šofér, ale jeho šéf. Sebastian se nechá najmout jako nový řidič a tajně vyšetřuje přímo uvnitř rozhádané podnikatelské rodiny…

A teď se dozvíte pár faktů o německém fenoménu, jakým seriál Místo činu bezpochyby je. Držte se, protože tohle by vás rozhodně nenapadlo:

1) Místo činu se natáčí už dobrých 40 let!

2) Za nejslavnějším seriálem stála snaha konkurovat německé veřejnoprávní televizi, která tehdy natáčela oblíbený seriál Der Kommisar. Jelikož televize neměla peníze na rozdávání, zadala krajským studiím úkol, aby točila kriminální příběhy z regionu.

3) Projekt měl fungovat pouze dva roky.

4) Odvysílalo se už 800 epizod a vystřídalo se v něm 70 vyšetřovatelů. Někteří byli slavnější, jiní méně.

5) Nejpopulárnějším komisařem se stal Schimanski v podání Götze Georga, který hrál v letech 1981 až 1991 celkem v 29 epizodách.

6) Seriál v podstatě mapuje dějiny Německa. Odráží se v něm jeho proměny. V současné době působí televizní komisaři na 16 místech. Můžete mezi nimi najít mladé nevycválané floutky, starší drsňáky, ale i přitažlivé ženy, stejně jako herce tureckého původu.

7) Do kriminálky Místo činu se připojilo i Rakousko (vídeňské případy), ale na určitou dobu i Švýcarsko.

8) Jedním z důvodů, proč Němci tak milují svůj seriál, je ten, že se v něm objevují charakteristiky regionů, tradice, ale i lokace, které diváci poznávají.

Kdo zabil ředitele německé porcelánky? To uvidíte ve čtvrtek ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.