Kráska ze Hry o trůny, Natalie Dormer, získala i Sherlocka Holmese!

Specialistka na osudové ženy – tato charakteristika se hodí na Natalii Dormer dokonale. Britská herečka, která příští měsíc oslaví své 32. narozeniny, září jako Irene Adler v Sherlock Holmes: Jak prosté.

A není divu – s rolemi velkých žen má bohaté zkušenosti. Seznamte se s dalšími velkými postavami její kariéry. Všechny zvládla skvěle.

V kůži Anny Boleynové

Je hezká, nebo podivná? O to se přeli fanoušci seriálu Tudorovci poté, co se objevila jako Anna Boleynová, pravděpodobně nejslavnější z šesti žen Jindřicha VIII. Ženu, kvůli které se Jindřich komplikovaně rozvedl a nakonec ji stejně poslal na popraviště, ztvárnila právě Natalie.

A velmi brzy diváky přesvědčila nejen o svém půvabu, ale i o hereckých schopnostech a velké porci charismatu. Ačkoliv její Anna přišla o hlavu už na konci druhé série, Natalii se právě skrze tuto postavu otevřely dveře k dalším významným rolím osudových žen. A mimochodem – skutečná Anna byla údajně také spíš netypicky než klasicky krásná.

Živá, mrtvá, Vyhaslá

Další role ženy s velkým Ž ji čekala v britské mysteriózní minisérii The Fades – Vyhaslí. Natalie zde hraje dívku Sarah se speciálními schopnostmi, která se snaží po boku podobně nadaných přátel zabránit zničení světa takzvanými Vyhaslými – dušemi, které po smrti nepřešly „na druhou stranu“.

A bloudí světem, nepozorovány většinou jeho obyvatel. Sama Sarah v podání Natalie se už v prvním dílu též stává duší, která nemůže dál, proti zlu však bojuje i posmrtně. A zároveň se trápí steskem po svém muži, který zůstal ve světě živých.

Zvláštní Hra o trůny

Fanoušci fantasy si Natalii Dormer užívají i v seriálu HBO Hra o trůny. Jako šlechtična Margaery Tyrell, „náhradní“ manželka krále „Joffreyho“, má zřejmě postranní úmysly a korunovaného psychopata si hezky omotává kolem prstu.

Co má v plánu její Irene Adler se Sherlockem? To rozlousknou už následující dva díly v závěru první série Sherlock Holmes: Jak prosté! A půjde o velké překvapení.

Perlička na závěr! Nejnověji na sebe sexy Britka upozornila během udílení SAG Awards Fashion svým punkovým účesem – má totiž vyholenou půlku hlavy. A ačkoliv se nejedná o osobní rozmar, ale nutnost kvůli roli filmařky Cressidy v aktuálně roztočeném blockbusteru Hunger Games: Mockingjay, Natalie si netradiční „sestřih“ velmi pochvaluje. Googlujte!

Sledujte na Prima love sérii Sherlocka Holmese: Jak prosté! Každou středu ve 20.15!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.