Krasavec z Myšlenek zločince je plod zakázané lásky

Speciálního agenta Dereka Morgana z Myšlenek zločince jen tak nepřehlédnete. Bývalý model a herec je mulat, jehož jméno Shemar krásně vystihuje éru amerických hippies rodičů. Jméno tohoto dobře urostlého herce má speciální význam, za kterým stojí obrovské společenské rozdíly.

Představitel Dereka Morgana se narodil 20. dubna 1966 v Kalifornii. Shemar Francis Moore měl to štestí, že se narodil ve velice speciální čas. V době, kdy síla květin mávala celou Amerikou a celá západní společnost volala po světové lásce a míru. Éra hippies vznikla právě v polovině šedesátých let a Shemarovi rodiče se filozofickými myšlenkami a novodobým bojem proti rasismu nechali inspirovat i během dávání jména svému prvnímu potomkovi.

Jak uvádí sám herec na svých oficálních stránkách, za jeho exotický vzhled mohou geny jak od matky, tak od otce. Shemar má bílou matku (pochází z Kanady) a jeho otec je Afroameričan. I tak však jeho kořeny nejsou tak černobílé, jak by se mohlo zdát, v krvi mu totiž koluje krev amerických Indiánů a Irů.

Zakázaná láska

Přestože v dnešní době už potkáváme na každém americkém rohu míšence všechno druhu, ještě před pár desetiletími tomu bylo úplně jinak. Hnutí hippies se snažilo bořit veškeré sociální a společenské stereotypy a mýty. Byla to také doba, kdy bílá majorita společnosti konečně uznala, že jejich černí spoluobčané jsou si s nimi rovni. I to zapříčinilo, že na konci šedesátých a začátku sedmdesátých let se rozšířil trend partnerských svazků mezi rasami, ačkoliv to prakticky ve společnosti znamenalo pro takové jedince velké problémy (sociální revoluce se boužel nedějí ze dne na den).

Rodiče amerického herce Sherrod a Marylin se ovšem rozhodli proti této nespravedlnosti bojovat. Svému potomkovi tak vytvořili jméno, které mělo poukázat na harmonii. Shemar vznikl spojením začátečních slabik jména otce She- a začátečních slabik matky Mar-. Shemar tedy znamená spojení jejich lásky a charakterů.

Podle Shemara po něm rodiče během dospívání nikdy nechtěli, aby si vybral, do kterého z dvou táborů se vydá. Přestože se v něm mísí bílá a černošská krev a vyrůstal v rodině s příbuznými, kteří byli hodně rozdílní. Shemar se často v rozhovorech zmiňuje, že obě dvě stránky má stejně rád.

Shemara Moora můžete pravidelně sledovat jako představitele Dereka Morgana v krimiseriálu Myšlenky zločince na Prima LOVE ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.