Kopečkovic na dovolené? Ne, to je Kůstka s Boothem na líbánkách!

Kůstka a Booth se v minulém dílu vzali a teď vyrážejí na líbánky! A rozhodně to nešidí – vybrali si Buenos Aires. Mrkněte na pár zajímavostí vážících se ke slavnému městu. Další díl premiérové řady seriálu Sběratelé kostí uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Tango

K Buenos Aires neodmyslitelně patří tango. Temperamentní tanec se provozuje na turistických zastávkách i mezi "obyčejnými" lidmi na takzvaných milonga scénách. Ostatně největší koncentrace "milong" je právě v Buenos Aires. Mimochodem – od roku 2009 je tento populární tanec součástí kulturního dědictví UNESCO.

Mix vlivů na talíři

A teď něco pro gurmány. Buenos Aires je známé svými obřími steaky. Co se dalších specialit týče, tak vězte, že nezapřou evropské kořeny (především vliv španělské a italské kuchyně). Populární jsou těstoviny (například cannelloni či ravioli), pizza (která se však v argentinském podání podobá spíš italskému calzone). Místní specialitou jsou i takzvané "sorrentinos", které vypadají jako větší ravioli a bývají plněné například šunkou nebo mozarellou.

Co se pití týče, tak z Argentiny pocházejí některá slavná vína a dát si můžete i Yerba maté, které se podává na způsob kávy a čaje, a tento poněkud hořký nápoj lze doladit mlékem a cukrem. Sladká tečka? Alfajor – sušenka s mléčným karamelem.

Růžový dům a Evita

Slavné památky? Třeba Casa Rosado neboli Růžový dům, což je prezidentské sídlo. Slavná je i Metropolitní katedrála, přístavní čtvrť La Boca nebo Třída 9. července – dlouhá 1,6 kilometru a hlavně 140 metrů široká. Na této ulici je i téměř 68 metrů vysoký obelisk.

Slavná manželka prezidenta Juana Peróna Evita Perónová je pak pohřbena na hřbitově Recoleta v dobře zapečetěné hrobce. Tělo Perónové, kterou ve filmu Evita ztvárnila Madonna, bylo totiž už jednou uneseno do Evropy.

Co všechno z Buenos Aires spatří diváci v dalším díle Sběratelů kostí?

Uvidíte v úterý od 20.15 na Prima love.

Už jste viděli, jak to těm dvěma krásně slušelo na vlastní svatbě?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.