Kolegyně Fran? I tyto slavné chůvy byly k pohledání!

Fran Fine je prostě fenomén. Svéráznou chůvu si zamilovali diváci prakticky po celém světě a patří k nej chůvám obrazovky. Ale není v tom sama! Než si dáte další díl, připomeňte si její další filmové souputnice a souputníky!

Seriál Chůva k pohledání můžete denně vídat na Prima Love.

Pozor, táta v převleku!

Bylo nebylo… Jeden táta se chtěl víc vídat se svými potomky, tak se uchýlil k poněkud nekonvenčnímu řešení. Přihlásil se totiž jako jejich chůva – a to inkognito. V paruce, staromódní sukní a fiktivní životní historií britské dámy je přijat a začíná svérázná, šílená a dojemná jízda…

Robin Williams jako otec, který je pro čas strávený se svými dětmi ochoten udělat ledacos, byl excelentní, není divu, že Táta v sukni patří k jeho nejlepším komediím. Mimochodem, na jeho proměně v postarší chůvu spolupracovalo 12 profesionálů, kteří pak za svůj výkon získali Oscara!

Jak na zlobivá děcka?

Na vskutku vynikající obsazení láká další chuťovka – britská rodinná komedie Kouzelná chůva Nanny McPhee. Paní McPhee představuje brilantní Emma Thompson a do rodiny ovdovělého majitele neprosperujícího pohřebního ústavu (Colin Firth) přichází s jasným posláním – usměrnit jeho nezvedená děcka.

Zlobiví potomci jednak ohrožují tatínkovu budoucnost, druhak “oddělali” už několik chův. Jenže McPhee není jen tak ledajaká chůva – umí čarovat a děti si na ni nepřijdou! Perlička: Hlavní hrdinka Emma Thompson je i autorkou scénáře – a psala ho dlouhých 9 let. Námaha se vyplatila, snímek balancující na hraně rodinné komedie a fantasy uspěl.

Kouzelný svět Mary Poppins

Nejvýdělečnější film roku 1965, svého času nejdražší film studia Walt Disney, role která Julii Andrews vynesla Oscara. O čem že je řeč? O chůvě Mary Poppins, která byla splněným snem dětí v jedné rodině! Celkem tento “majstrštyk” získal 13 oscarových nominací, a z toho byly proměněny čtyři – kromě Andrews byl Oscar ještě za hudbu, skvělé vizuální efekty a nejlepší píseň.

Chůvu k pohledání můžete denně vídat na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.