Když se Michelle Pfeiffer zamiluje do svého šéfa Roberta Redforda

Oba dva jsou fenomény dnešního Hollywoodu, na které se stále odkazuje. Herecké umění Roberta Redforda a Michelle Pfeiffer můžete v neděli obdivovat v romantickém příběhu Intimní detaily na Prima love ve 20.15 již tuto neděli.

Klasický, silný, milostný příběh Intimní detaily se v podání dvou holywoodských hvězd přiblíží žité realitě. Naše postavy totiž nežijí ve vzduchuprázdnu a musí si vydělávat na svůj vlastní život. Jejich práce je uspěchaný svět televizního zpravodajství, kde se potkají dvě osobnosti, které se do sebe zamilují, tím to však teprve začíná.

Režiséra Johna Avneta, tvůrce úspěšného a velmi dobře hodnoceného filmu Smažená zelená rajčata (tři nominace na Oscara), zaujal námět kombinace milostného příběhu v prostředí masmédií a jejich vlivu na lidi. Film Intimní detaily (Up Close and Personal), natočený podle bestselleru Joan Didionové a Johna Dunneho na motivy skutečné události, vypráví příběh nesmělé mladé reportérky, seznamující se s mužem svých snů, jemuž však kariéra nevyšla podle představ. Právě on se stane motorem její kariéry, protože chce, aby uspěla tam, kde on selhal. Pod jeho vedením se z ní stane populární televizní reportérka a navíc se do svého partnera zamiluje. Avšak v okamžiku, kdy se plamen jejich lásky rozhoří naplno, zasáhne osud.

Zajímavosti z filmu:

Americké romantické drama z roku 1996 natočil režisér, producent a scenárista Jon Avnet (Smažená zelená rajčata, Strom snů, Strážce pořádku).

V hlavních rolích hrají Robert Redford (Vzpomínky na Afriku, Všichni prezidentovi muži, Butch Cassidy a Sundance Kid) a Michelle Pfeiffer (Batman se vrací, Zjizvená tvář, Hairspray).

Michelle Pfeiffer kvůli roli v Intimních detailech odmítla hrát v nakonec nikdy nenatočeném dámském pirátském dobrodružném filmu Mistress of the Sea. Zároveň v té době porodila syna a nechtěla kvůli natáčení cestovat za moře.

Ve vedlejší roli se objevuje Stockard Channing (Pomáda, Západní křídlo, Dobrá manželka).

Scénář začal vznikat jako adaptace knížky Golden Girl: The Story of Jessica Savitch od spisovatelky Alanny Nashové, která popisuje komplikovaný život slavné americké zprávařky Savitchové. Výsledek ale natolik poznamenaly změny ze strany producentů, že Intimní detaily nakonec nemají s předlohou prakticky nic společného.

Scénář začal vznikat už v roce 1988 a původní název zněl Golden Girl.

Scénář vynechal kontroverzní fakta a domněnky, včetně teorie, že za nevyrovnané chování Savitchové mohla závislost na drogách, sebevraždu jejího druhého (homosexuálního) manžela spáchanou ani ne rok po svatbě, podstoupení potratu a pozdější tvrzení, že šlo o přirozený potrat, a především fakt, že Savitchová se ve věku 36 let stala obětí tragické autonehody. K většině změn došlo, aby byl film divácky atraktivnější.

Intimní detaily byly nominované na Oscara v kategorii Nejlepší původní píseň. Jednalo se o písničku Because You Loved Me, kterou nazpívala Céline Dion.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.