Je televizní antropoložkou, ale v životě by nesnědla maso!

V lese je nalezena mrtvola matematického génia, který spolupracoval s Kůstkou, a důkazy ukazují, že pachatelkou je právě ona. Kůstka je na útěku! Jaká vlastně je Emily Deschanel, představitelka Kůstky?

To, že se Emily dala na herectví, zřejmě nebylo pro rodinu Deschanelových žádným překvapením. Umění má totiž v krvi. Jejím otcem byl kameraman a režisér Caleb Deschanel, pětkrát (!) nominovaný na Oscara.

Matkou pak herečka Mary Jo Deschanel, kterou jste mohli vidět třeba jako Eileen v kultovním seriálu Davida Lynche Městečko Twin Peaks. Televize a filmová plátna zlákala i její sestru Zooey Deschanel – krom toho, že si zahrála třeba ve filmech 500 dnů se Summer nebo Stopařův průvodce po galaxii, je i hlavní hvězdou televizního seriálu New Girl a zpívá. Objevila se i v epizodní roli Sběratelů kostí! V 10. epizodě 5. série si zahrála Kůstčinu vzdálenou sestřenici Margaret.

Její filmové začátky

Emily debutovala v miniroličce ve známé romantické komedii Může se to stát i vám po boku Nicholase Cage a Bridget Fondové. Na další roli pak čekala celých pět let a výrazněji se zapsala, až v seriálu Dům růží podle předlohy a scénáře Stephena Kinga. Následovala menší role v trháku Návrat do Cold Mountain a příznivě hodnoceném biografickém filmu Cesta za vítězstvím. V té době však už působila ve své nejslavnější roli – jako Temperance Brennan. Později se objevila třeba i ve vydařeném dramatu Je to i můj život po boku Cameron Diaz a Aleka Baldwina.

Kůstka utíká před zákonem. Foto:archiv Prima

Emily jako veganka

Máslo či sýr? S tím byste u Emily nepochodili. Už dvacet let je totiž zapřísáhlou vegankou a angažuje se v různých aktivitách za práva zvířat. V televizním pořadu Acces Hollywood například u příležitosti křtu knihy Karen Dawn Thanking the Monkey: Rethinking the Way We Treat Animals diskutovala o tom, jak může vegetariánská a veganská strava pomoci životnímu prostředí. Spolupracovala i s organizací PETA na videích, jež měla matky povzbudit k tomu, aby své děti vychovávaly jako vegany.

Emily je také aktivní v propagaci prevence rakoviny prsu pro organizaci Stand Up 2 Cancer.

Hereččin manžel, který tak trochu ovlivnil i natáčení Sběratelů kostí

Herečka se před třemi lety vdala za herce a spisovatele Davida Hornbyho, jehož můžete znát třeba z filmů. Jejich syn Henry Lamar Hornsby přišel na svět 21. září 2011, čtyři dny před prvním výročím jejich svatby. Autoři seriálu se s hereččiným rostoucím břichem vypořádali s elegancí. Jak je známo, během těhotenství Emily-Temperance v seriálu „čekala“ malou Christine, jež se narodila právě během sedmé řady.

Sběratele kostí uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.