Jamie Oliver tančí v kuchyni každý den

Potřebujete inspiraci, co máte uvařit rodině k večeři? Poradí vám ten nejpovolanější! Každý den vpodvečer předvádí na Prima love své fantastické recepty samotný Jamie Oliver.

Když ho tak pozorujete, jak tančí ve své kuchyni od lednice k pultu, od dřezu ke sporáku, bleskově krájí zeleninu, drtí bylinky v hmoždíři a na všechno leje olivový olej z výšky, zdá se vaření tak jednoduché. A ono opravdu je! Jamieho recepty jsou rychlé, jednoduché a vždy s nápadem.

V sérii Jamieho roztančená kuchyně si tento sympaťák zve na návštěvu přátele a známé, aby jim uvařil výtečnou večeři. Základem jsou vždy kvalitní ingredience, hromada čerstvých bylinek a hlavně bezprostřední Jamie, z kterého přímo sálá radost z vaření.

Nechte se svést jeho kuchařským zápalem a uvařte si doma něco nového. Nebo to, co máte rádi, osvěžte něčím neotřelým. Jamie se s vámi podělí o své kuchařské triky, vysvětlí vám, jak používat koření i jak nejrychleji oloupat česnek. S tímto „kuchařem bez čepice“ je vaření zkrátka zábava!

Jamieho roztančená kuchyně běží každý den od pondělí do neděle v 17.30 na Prima LOVE.

Vyzkoušejte:

Jamieho pečené brambory s rozmarýnovou solí

Křupavé, dozlatova upečené plátky brambor jsou dozajista zdravější než klasické smažené hranolky. Ale především jsou fantastickou chutnou přílohou k jakémukoli masu. A když už si vyrobíte rozmarýnovou sůl, můžete ji skladovat ve skleničce i několik měsíců, takže její intenzivní vůně bude vždy po ruce. Hodí se nejen na zeleninu, ale skvěle dochutí i kuře nebo vepřové, o rybách ani nemluvě :)

INGREDIENCE:

Na 4 porce:

  • 1 kg velkých brambor nakrájených na centimetrové plátky
  • olivový olej
  • 1 palice česneku
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 lžíce hrubé mořské soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pečicí plech předehřejte v troubě rozpálené na 230 ˚C. Brambory nakrájené na plátky s ponechanou slupkou vhoďte do osolené vroucí vody a povařte 8–10 minut.2. Stroužky česneku nasekejte, vhoďte do pánve s rozehřátým olivovým olejem a nechte rozvonět. Přidejte předvařené brambory, okořeňte černým pepřem a opatrně je v ochuceném oleji obalte. Přeneste je na předehřátý plech a pečte v troubě 15–20 minut, až budou křupavé a upečené dozlatova.3. Lístky rozmarýnu otrhejte z větviček a dejte je do hmoždíře i s citronovou kůrou a solí. Rozmělněte vše na zelenou pastu, pokud je příliš tekutá, přidejte další sůl. Přeceďte přes jemné sítko a nakapejte na upečené brambory.

Zdroj: jamieoliver.com

Silvestr s Primou Love!

Také vás nebaví silvestrovské veselí za zvuků petard? Ty z nás, které chtějí strávit poslední den v roce 2012 v klidu domova, i tak můžou prožít večer plný zábavy, zvratů, lásky a luxusu! Prima Love vám ukáže silvestr, z kterého vás hlava bolet nebude.

Keenu Reeves v listopadové romanci

O naší klasickou seriálovou nabídku vás nepřipravíme ani na silvestra. Ale večírek posledního dne v roce začne romancí s rozervaným Keenu Reevesem. Listopadová romance (20:00 hod.) je tak trochu bláznivý příběh o dvou lidech, kteří se svým životním stylem nepřibližují ani omylem. Keenu Reeves v roli tvrdého kariéristy potká velice netradiční dívku Saru (Charlie Theron). Sara se bude snažit během jednoho měsíce ukázat svět v jeho lepší perspektivě.

Svět celebrit

Po Listopadové romanci se vrátíme do prostředí, které důvěrně známe. Životy českých celebrit podrobně rozebere Martina Gavriely v pořadu Top Star Love (22:05). Jak české celebrity slavily Vánoce? Jaké dárky chystaly pro své nejbližší?

A sex (nejen) ve městě

Ve 22:40 se rozběhne další epizoda úspěšného seriálu Sex ve městě. Carrie se nikdy nebojí zeptat, a tak se dozví, že pan Božský se už nikdy nehodlá ženit. Ani s Carrie, autorkou novinářských sloupků o sexu. Ani její přítelkyně Charlotte to nemá lehké, přestože potká nejlepšího milence na světě. Pan Zajíček je sice návykový, ale také na baterky….

Od 23:15 až do silvestrovské půlnoci prožijeme v záři luxusu a celebrit společně s pořadem Top Star. Silvestr plný zábavy, vztahů, lásky a leckdy šťastných konců, ten prožijete s Primou Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.