Jak prosté, milý Watsone! Sherlockův parťák 4x jinak

Série Sherlock Holmes: Jak prosté přinesla velký zvrat – Watsonem se stala žena, a i přes původní rozpaky a protesty slaví Lucy Liu úspěch. Jací herci se však do Sherlockovy nepostradatelné podpory převtělili dříve? Tady jsou někteří "nej".

Nejparodičtější

Role geniálního detektiva a jeho pomocníka před 25 lety prohodili tvůrci parodie Není Sherlock jako Holmes. Doktora Watsona si vystřihl Ben Kingsley a hlavní pointou snímku je právě to, že geniálním detektivem není Holmes, ale Watson – a to inkognito. Holmes v podání Michaela Caina je jen herecký ochotník a alkoholik, který se však se svým prvním případem musí doopravdy poprat poté, co Watson nečekaně zemře.

Nejhollywoodštější

Ačkoliv hollywoodskou hvězdu Juda Lawa v adaptacích Guye Ritchieho Sherlock Holmes a Sherlock Holmes: Hra stínů tak trochu válcuje neméně slavný Robert „Holmes“ Downey Jr., v roli těžce zkoušeného Watsona mu to sekne. Inteligentní švihák vzdoruje nebezpečí, ale i Sherlockovým rozmarům, pokusům a náladám. A vybojovat si prostor pro osobní život a lásku taky pro něj není jednoduché. Protože spolupráce s géniem je tak trochu jako manželství.

Nejromantičtější

Vojenský lékař John Watson s posttraumatickou stresovou poruchou a nepříliš taktní Sherlock = populární pár fanouškovské literatury současnosti. Těžko říct, zda tvůrci tušili, co spustí. Ač i předtím v takzvaných slashových povídkách vystupovali Sherlock a Watson jako pár, po odvysílání první série BBC Sherlock se s podobnými úvahami – zvláště fanynek – roztrhl pytel. Seriálového Sherlocka partnerství s jakýmkoliv pohlavím příliš nezajímá, fanynky však s chutí rozvíjejí chemii, kterou vidí mezi oběma hrdiny. A tak na papíře, pardon spíš na internetu mají o zábavu i romantiku postaráno.

Nejpřelomovější

Jak označit „Watsona“ Lucy Liu? Jednoznačně jako nejpřelomovější. Zároveň však pokračuje v tradici výrazných watsonovských představitelů, zkušená doktorka totiž není žádné béčko. Byť to stejně jako její nepřímí „předchůdci“ nemá se svým geniálním a rebelantským parťákem jednoduché. Tentokrát doktorku čeká ještě úkol navíc – na návštěvu totiž přijede její matka.

V PĚTAČTYŘICETI MÁ SHERLOCK HOLMES DOKONALOU POSTAVU. JAK TO DĚLÁ?

KRVAVÉ MOMENTKY Z SHERLOCKA HOLMESE. PODÍVEJTE SE!

Sherlock Holmes: Jak prosté uvidíte každou středu ve 20.15 na Prima LOVE

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.