Inspirace na dárek? Stvořitelka Kůstky má sérii pro teenagery

To, že za knihami o Temperance Brennan a částečně i seriálem, který na motivy těchto titulů vznikl, stojí uznávaná forenzní antropoložka Kathy Reichs, je známé. Kathy se však nevěnuje jen psaní o Temperance, ale i literatuře pro teenagery. Na nich spolupracuje se synem, klasické románky nečekejte!

Sběratele kostí dáváme vždy v úterý ve 20.15 na Prima love.

A to už proto, že hlavní hrdinkou série Kathy a Brandona Reichsových je čtrnáctiletá Tory Brennan, příbuzná naší Temperance Brennan. Tory s pratetičkou spojuje jak nadprůměrná inteligence, tak i pěkná dávka zarputilosti. Běžný rámec detektivky však tentokrát Kathy Reichs nestačil a rozhodla se peripetie „malé“ Tory šmrncnout trochou paranormálna.

Superpátrači

V první knize řady s názvem Virus tak Tory se svými též brilantními kamarády přijde na kloub utajenému experimentu s psím virem, kterým se parta kolem Tory nakazí. Výsledek? Zbystří se jim schopnosti, což je cool, na druhou stranu jim jde někdo po krku. A je otázkou, zda kvůli odhalení experimentu či pátrání po starém zločinu, který je k experimentu přivedl. Koktejl exotiky a šarmu outsiderů v jedničce Kathy a Brandon namíchali mistrně, nic tedy nebránilo pokračování.

Hrdinkou knih je Tory Brennan

Pirátský poklad a jiné příhody

Speciální schopnosti partě teenagerů zůstanou a využijí je hned v dalším pokračování Seizure (Záchvat). Hrozí totiž uzavření institutu, kde pracují rodiče všech teenagerů, a tudíž i rozpad party, Tory a spol. tedy zahájí výpravu za „ztraceným“ pirátským pokladem. Dramatická zápletka? Nejsou jedinými hledači. V třetím pokračování Code se zas teenageři musí potýkat se zneškodněním bomby, která tiká a tiká…

Březnová novinka

Poslední díl Exposure vyšel v Americe 4. března. V češtině je zatím dostupný jen úvodní Virus, pokud však potomek zvládá číst v angličtině, není problém koupit další Kathyiny počiny třeba na Amazonu. A porovnat, zda autorka brilantně zvládá i mládežnické čtení.

Co čeká seriálovou „tetu“ Temperance Brennan v úterním díle? Vyšetřování vraždy muže, kterému v lese někdo ustřelil obličej, i utkání s jejím arcinepřítelem Christopherem Pelantem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.