Inge Lindström z Místa činu má nového parťáka

Podivný případ ve čtvrtek vyšetří komisařka Inge Lindström. Někdo totiž vraždí mezi umělci, jejichž jména vyhlašuje v televizní show – nakonec půjde o krk i jí samotné! Inge má také nového parťáka Tobiase von Sachsena. Jeho představitele Heinricha Schmiedera potkal smutný osud.

Další epizodu z úspěšného německého seriálu Místo činu: Čtyři jezdci z Apokalypsy uvidíte ve čtvrtek ve 20.15 na Prima love.

Albánské kořeny

Heinrich Schmieder se narodil v roce 1970 do rodiny s albánsko-banátskými kořeny. O výběru herecké kariéry měl zřejmě poměrně rychle jasno, neboť už od 21 studoval herectví Zinner Studio v Mnichově. Brzy nato začal působit ve filmové i televizní produkci, v sérii Místa činu si poprvé zahrál už počátkem 90. let.

Parťák Inge

Po boku Inge Lindström se však poprvé objevil až roku 1999, kdy Místo činu: Čtyři jezdci z Apokalypsy vzniklo. Později spolu řešili ještě dopadení násilníka a vraha žen v Místě činu: Brémy – Zběsilost, jež vzniklo o dva roky později.

Po boku hvězd

V té době si Schmieder ještě střihl roli v oceňovaném snímku Tunel, který se odehrává ve východním Německu. Zahrál si tu po boku německých hvězd Alexandry Marii Lary a Sebastiana Kocha. A nechyběl ani u jednoho z nejznámějších německých filmů posledních deseti let – Pádu třetí říše. Ztvárnil zde příslušníka SS Rochuse Mische.

Nečekaná smrt

I později se Schmieder věnoval především účinkování v kriminálkách, v roce 2010 však přišla šokující zpráva – čtyřicetiletý herec nečekaně zemřel v hotelu v italském Livigno, kde se účastnil cyklistického závodu Bike Transalp. Zůstala po něm žena a dvě děti. Jeho poslední role byla v (taktéž kriminálním) televizním snímku Komissarin Lucas – Spurlos.

Místo činu: Čtyři jezdci Apokalypsy, kde Heinrich Schmieder ztvárnil jednu ze svých výrazných rolí, uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.