Hvězdy, které nevyhasly. Kteří dětští herci si udrželi svou slávu?

Vraždu bývalé dětské hvězdy řeší Castle s Beckettovou. Hvězdičky mají ošemetný úděl – lidi je milují často kvůli roztomilosti, přechod k dospělým rolím však bývá těžký. O lákadlech slávy nemluvě. Někteří skončí „mimo záběr“, to však není případ následujících šikulů.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý ve 20:15 na Prima love.

Drew Barrymore

Dětská hvězda, co to měla hodně těžké. Kouzelná holčička z kultovního Spielbergova počinu E.T. mimozemšťan totiž v rané pubertě sklouzla k alkoholu a drogám, jako teenager se dokonce pokusila o sebevraždu a život jí zachránilo až léčení. Dcerka z hollywoodské herecké dynastie se naštěstí dala dohromady a v současnosti je nejenže jako herečka stále známá a obsazovaná, ale dala se i na režii – v roce 2009 natočila dobře přijatou komedii Vyfič s Ellen Page v hlavní roli. Je také maminkou dvou dcer a zatím se zdá, že po dvou nevydařených manželstvích šťastně zakotvila se svým aktuálním manželem a otcem holčiček Olive a Frankie Willem Kopelmanem.

Drew Barrymore a její ombre. Foto: profimedia

Kirsten Dunst

Pamatujete si mladou slečnu z upírské hitovky Interview s upírem, kterou trápilo, že nikdy nedospěje a nemůže si vzít svého přítele a též rozervaného upíra v podání fešáckého Brada Pitta? „Byli jsme z její herecké vyspělosti úplně hotoví. Jako by se v tom jejím malém tělíčku schovávala zkušená, pětatřicetiletá herečka,“ prohlásil údajně o hereckém výkonu tehdy dvanáctileté Kirsten Tom Cruise. Tentýž rok se nadaná herečka objevila i v oceňovaném dramatu Malé ženy, kde si zahrála po boku Winony Ryder, Claire Danes, Susan Sarandon a další dodnes úspěšné dětské hvězdy – Christiana Balea.

Později přišly role třeba v komediích Elizabethtown, Wimbledon, Jumanji, skvělém dramatu Smrt panen a hlavně několika dílech komiksové adaptace Spidermana. Tam si zahrála lásku Petera Parkera Mary Jane a nechala se obarvit nazrzavo.

Neil Patrick Harris

A do třetice zástupce opačného pohlaví. I Neil Patrick Harris, kterého můžete vídat na Prima Cool jako nepřekonatelného Barneyho v komediálním seriálu Jak jsem potkal vaši matku, totiž zářil už v dětském věku. V roce 1988, tedy jako 14letý dokonce získal nominaci na Zlatý glóbus za roli ve filmu Clara´s Heart, cenu pak opravdu získal už o rok později za výkon v seriálu Doogie Houser M.D., který běžel 4 sezony a Harris v něm skvěle ztvárnil patnáctiletého génia.

Harris poté exceloval hlavně v divadle – včetně slavné brodwayské scény –, načež roku 2005 přišel zmíněný seriál, který dodal jeho kariéře další šťávu. Co se osobního života týče, Harris žije se svým partnerem Davidem Burtkou a starají se o dvojčata, syna a dceru, které jim v roce 2010 porodila náhradní matka.

Seriál Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.