Geniální padouši popkultury. Nepřítel X-menů i zlovolný kouzelník

Geniální matematik, hacker a arcilotr Christopher Pelant jde Kůstce po krku. Též velice schopná patoložka je na útěku a musí nejen Pelanta odrovnat, ale také ochránit svou rodinu. Než zjistíte, čemu všemu dnes musí oblíbená hrdinka čelit, mrkněte na pár zajímavých geniálních arcilotrů popkultury.

Sběratele kostí uvidíte v úterý ve 21:15 na Prima love.

Sherlock

Nejznámější detektivní padouch? Dost možná právě Moriarty - úhlavní nepřítel neméně proslulého Sherlocka Holmese. Zatímco Holmes má přízvisko geniálního detektiva, Moriarty je génius zločinu, což s chutí rozvíjejí právě filmové a seriálové adaptace (neboť v knížkách Moriarty zas tolik prostoru neměl).

Před dvěma lety pak v „sherlockovském univerzu“ došlo k odvážné změně - tvůrci seriálu Jak prosté obsadili postavu padoucha herečkou. A že i ženská verze Moriartyho má grády, můžete posoudit právě na Prima love. Seriál Jak prosté je tu k vidění každou středu večer, aktuálně běží už druhá řada.

Nenávist k X-menům

Pozoruhodného záporáka má zatím také poslední filmová adaptace komiksových X-menů. V X-men: Budoucí minulost je totiž hrozbou pro mutanty „malý“ profesor Trask, vynálezce pro X-meny smrtících Sentinelů. Trask rozhodně není mutantům nakloněn. Wolverine se ho však v podstatě vrací do minulosti zachránit… Je třeba zabránit, aby ho další mutantka Mystique nezabila.

Protože právě využití jejích genů by znamenalo zkázu mutantního druhu. Traska si zahrál skvělý Peter Dinklage, známý například jako brilantní Tyrion z Hry o trůny. Rozhodně padouch, který stojí za pozornost.

"Ty víš kdo" antihrdina

A malá zvláštnost nakonec. Voldemort možná není génius v pravém slova smyslu, ale v kouzelnickém světě Harryho Pottera rozhodně ano. Nadstandardně schopný a zlovolný kouzelník je nějakým způsobem přítomen ve většině dílů potterovské série, od filmové adaptace 4. dílu ho pak ztvárňuje výborný, byť notně - a poněkud odpudivě - namaskovaný Ralph Fiennes.

A není divu, že pro Voldemorta (a pár smrtijedů) má slabost i část fanoušků, kteří jinak fandí dobré straně. Aspoň většinou. Nehledě na to, že mladá, „kompletní“ verze tohoto génia v podání britského herce Christiana Coulsona byla v druhém díle série obzvlášť sexy.

Přemůže Kůstka Pelanta? Uvidíte v úterý ve 21:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.