Femme fatale z Hanebných parchantů si zahraje nájemnou vražedkyni

Zabijácké rekviem je příběh o pohledné a hlavně nebezpečné Francouzce, která má dvě tváře. Je talentovanou operní pěvkyní, ale taky se živí jako nájemná vražedkyně. A nadělí si svůj poslední případ. Francouzský thriller uvidíte už v pátek na Prima love

Půvabná Lucrece je ženou mnoha tváří, je nejen talentovanou operní pěvkyní, ale i chladnokrevnou nájemnou vražedkyní. Lucrece má v plánu pověsit své zabijácké řemeslo na hřebík, předtím se však rozhodne provést ještě poslední akci. Jejím úkolem je odstranit operního pěvce Childa, po jehož pozemcích touží ropná společnost.

Křehké blondýny si všiml samotný Depardieu

Hlavní postavu filmu si zahrála křehká blondýna, kterou diváci poznávají po celém světě hlavně díky roli v Hanebných panchartech od fenomenálního Quentina Tarantina. Dvaatřicetiletá Mélanie Laurent byla zpočátku objevem úplně někoho jiného než amerického režiséra. Na filmovém place (její otec byl členem filmového štábu) si ji všiml samotný Gerard Depardieu. Sám Depardieu jí byl tak ohromený, že jí okamžitě nabídl roli v romantickém dramatu „Un pont entre deux rives“ (1999). Ačkoli zde hrála pouze malou roli Lisbeth, stala se tato zkušenost dobrým odrazovým můstkem pro další filmovou angažovanost.

Matka a vražedkyně se rozhodne zabít naposledy

Mélanie si zahraje ve filmu vražedkyni, která se chce pomstít. Ropná společnost British Oil investovala nemalé prostředky do stavby ropovodu, nyní však musely být práce pozastaveny, muž jménem Child totiž odmítá prodat společnosti pozemek, jímž má ropovod vést. Child pěstuje na pozemku ječmen a provozuje palírnu, ve které pracoval už jeho otec. Stálo ho hodně úsilí, než na pozemky a palírnu whisky našetřil, a kvůli ropovodu se svého snu vzdát nehodlá. Soudní spor ropná společnost prohrála, ředitel se tedy rozhodne přikročit k radikálnímu řešení: pověří reverenda Van Kummanta, aby nechal Childa zlikvidovat. Reverend zprostředkovává nájemné vraždy po celé Evropě a na Childovu likvidaci si chce najmout toho nejlepšího profesionálního zabijáka. Rozhodne se pro půvabnou talentovanou operní pěvkyni Lucrece, která je současně chladnokrevnou nájemnou vražedkyní...

Lucrece se však právě rozhodla pověsit své řemeslo na hřebík. Chce udělat za svou minulostí tlustou čáru, už nechce dál lhát své dcerce ani své matce. Armén, který jí dojednává kšefty, ji ale přesvědčí, aby šla ještě naposledy do akce – během pár dní vydělá balík peněz a pak už si bude moci bezstarostně užívat zbytku života.

Zaslouží si zemřít?

Child je také operní pěvec, Lucrece se s ním setká během společného vystoupení na švýcarském zámku Ermeux. Musí se dostat do jeho blízkosti, zabít ho a jeho smrt musí vypadat jako nehoda. Lucrece ale netuší, že jí jde po krku tajná služba. Agent Rico byl informován o tom, že reverend Van Kummant dojednal Childovu vraždu, a Rico byl pověřen, aby nájemného vraha našel a odstranil. Nezná však zatím ani jeho tvář ani totožnost.

Zabijácké rekviem uvidíte v pátek ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.