Exkluzivní rozhovor s hlavní hvězdou Cizinky: Jamie s Clare bojuje

Ve 22.25 uvidíte už devátý díl úspěšného seriálu Cizinka, jehož druhá série se natáčela částečně i poblíž Prahy. A proto máme tu čest přinést vám exkluzivně rozhovor s hvězdami seriálu. Jak představitel Jamieho nahlíží na vztah s Claire?

Celým jménem James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser je mladý a pohledný skotský válečník a romantik s komplikovanou minulostí a smyslem pro humor. Jeho osud se střetne s osudem krásné bitevní sestry Claire Randall, která se objeví ve světě a čase, jenž je jí zcela cizí. Jamie má slibně našlápnuto k politické kariéře a na to stát se výborným vůdcem. S Claire dlouho bojuje, než si uvědomí, že ji skutečně miluje.

Představitele Jamieho, Sama Heughana, jsme se zeptali na několik otázek. Jak on sám vnímá vztah Claire a Jamieho? Kdo v jeho podání je Jamie?

Jaký má historie dopad na Jamieho charakter?

Seriál se odehrává v roce 1743 a Jamie je prototyp člověka dané doby, který neustále bojuje s Claire. Claire je velmi moderní žena, která má morální zásady a je přesvědčena o tom, jak by se měly věci dělat. Jamie zažil tvrdou výchovu, je ale velmi bystrý a intelektuálně na výši. Proto uvidíte celou přehlídku scén, kde mají Jamie a Claire neshody. Jamie chce jednat jedním způsobem, ale Claire má o tom jinou představu. A jak to tak bývá u mužů, poslechne ženu a plní to, co si přeje, ačkoli si nemyslí, že je to nejlepší řešení situace.

Jak byste Jamieho popsal?

Jamie je velmi loajální člověk, je to muž své doby a je na danou dobu moderní a inteligentní, ale pořád má v sobě zakořeněny způsoby vychování, kterými řeší situace. Vztah s Claire ho učí novým věcem, i když má své zažité způsoby, ukazuje mu, jak žít okamžikem. A to samé dělá Jamie, myslím, že se skvěle doplňují a učí se jeden od druhého. Jinak Jamie má mnoho vlastností, je velmi opatrný a trpělivý, ale dokáže být také nesnesitelný.

Co myslíte, že je jeho hnací motor? Co mu pomáhá v rozhodování?

Při prvním setkání Jamie působí tak trochu ztraceně, právě se vrátil z Francie, kde poměrně dlouhou dobu bojoval na hranicích. Vrací se jako psanec, proto má problém s kontaktováním své rodiny. Nicméně ve chvíli, kdy se dostane do Leoch, ho opět nečekají radostné časy. Vzhledem k přetrvávajícímu nebezpečí dochází k celé řadě problémů a neshod s Colum a Dougal.

Jak byste popsal milostný vztah mezi Jamiem a Claire?

V seriálu se budeme držet trošku zkrátka oproti knižní předloze. Ale i tak je tu spousta milování, sexu, touhy a lásky, která tvoří důležitou část jejich vztahu. Učí se jeden od druhého, Jamie je ve svých 22 let panic a jeho první setkání s intimnostmi je až s Claire, oproti tomu ona je vdaná žena, tudíž je zde určitá rozpolcenost, co je správně.

Cizinku můžete sledovat ve 22.25 každou sobotu na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.