Další natáčení Chirurgů? Mezi herci se láme chleba

Deset let natáčení úspěšného seriálu Chirurgové má i svoje důsledky. Pro televizní stanici ABC je jím stále vysoká sledovanost, hereckým hvězdám seriálu se ale natáčení proměnuje ve stereotyp. Ten už nezkousla představitelka Cristiny, Sandra Oh.

Přestože na Prima love můžete sledovat devátou řadu seriálu každou neděli ve 22.05, v americké produkci už řeší jedenáctou a dvanáctou řadu, a takové přípravy se podobají mírným dramatům. V srpnu se objevila neoficiální zpráva, že jedna z nejoblíbenějších postav seriálu, neurotická Cristina, kterou představuje Sandra Oh, odchází. Fanoušci se logicky začali obávat, co bude se seriálem dál. Zatímco skalní vyznavači Chirurgů píšou do internetových diskuzích hysterické výkřiky o tom, že se přestávají dívat, protože bez Cristiny nebudou Chirurgové Chirurgy, ti urputnější vyhrožují televizní stanici ABC a zejména úspěšné tvůrkyni seriálu Shondě Rhimes...

Napětí v seriálu: podepíší, či nepodepíší?

Paniku mezi diváky však ukončil programový ředitel stanice, jež Chirurgy už deset let vysílá. Patrick Lee se nechal slyšet, že hlavní producentka Shonda Rhimes má nápady na několik řad dopředu. A ono to opravdu tak vypadá, protože v těchto dnech podepsali dvouletou smlouvu dva hlavní představitelé Meredith a Derek. Můžeme se tak domnívat, že smíme drze očekávat další dvě série. Všechno ale ještě v létě vypadalo úplně jinak!

Chirurgové. Foto: archiv

O malý skandál se postaral právě Patrick Dempsey, který se v červenci v jednom rozhovoru vyjádřil o své desetileté přítomnosti v Chirurzích jako o poměrně únavné činnosti:

"Po deseti letech v seriálu už herec nemá na své postavě co objevovat. Teď záleží hlavně na výdrži, je to o tom být přítomen. Jsem velice vděčný, že jsem součástí něčeho, co běží deset let... Máme za sebou už dvoustý díl a jde teď spíš o přežití... Za tu roli jsem opravdu vděčný, ale fakt se to nevyrovná závodění na trati. Člověka to unavuje, vyprávět jeden a ten samý příběh pořád dokolečka dokola,"říká Patrick, který se vášnivě věnuje motoristickým závodům. Jeho nákladný koníček je nejspíše také jedním z důvodů, proč v seriálu neustále zůstává. A po deseti letech ho čekají další jisté dva roky stejně jako Ellen Pompeo, která, ač matka malého dítěte, deset měsíců v roce natáčí šestnáct hodin denně.

Nejistotu během podepisování hereckých smluv však nejhůře nese již zmiňovaná geniální tvůrkyně seriálu Shonda Rhimes. V roce 2012 se však rychle poučila ze svých chyb. Toho roku totiž všem hercům končily dlouholeté smlouvy na účinkování v Chirurzích. Většina z nich se tak do konečného deadlinu odmítala rozhodnout, jestli ve své seriálové kariéře hodlá dále pokračovat. Pro Shondu to v té době bylo extrémně stresové období, protože celá devátá série musela být napsána tak, aby kdokoliv z postav mohl odejít. A tvůrčí tým dostal nápad na řadu, kdy s postavami seriálu spadne letadlo. Proto se tento rok Sandra Oh ke svému odchodu postavila profesionálně a dala vědět dlouho dopředu...

Sledujte na Prima love každou neděli od 22.05 příběhy Chirurgů!

Postava Cristiny sice nenávratně zmizí, my se však můžeme těšit na další příběhy Meredith a Dereka. Na Prima love můžete sledovat devátou řadu. Callie se snaží vymyslet nový způsob, jak operovat Derekovu ruku, aby se mu vrátila stoprocentní hybnost a on mohl znovu operovat. Všechny zatím nabízené možnosti se Derekovi nelíbí. Požaduje, aby přišla s něčím novým. Meredith vyšetřuje zraněného pacienta, který jí i ostatním ženám stále sahá na zadek...

Petra Kloidová

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.