Co jste nevěděli o hvězdě Sexu ve městě!

Sarah Jessica Parker. Oblíbená herečka a módní ikona. Hlavně o to druhé se zasloužila její role Carrie v Sexu ve městě. Seriálová blondýna s vášní pro boty je zásadní v její kariéře. Než s ní vyrazíte za dalším dobrodružstvím do džungle velkoměsta, mrkněte na pár zajímavostí.

Velká rodina

Sarah pochází z pořádně velké rodiny – je totiž z osmi sourozenců! Ti pocházejí jak z manželství jejích rodičů, tak i z matčina druhého svazku. Mimochodem dva z nich, Timothy Britten Parker a Pippin Parker, se také vydali na hereckou dráhu. Oba hrají především na divadle.

Začínala s baletem

Sarah Jessica působí v showbyznysu už téměř 40 let! Byla totiž dětskou herečkou a věnovala se též zpívání a baletu. V roce 1976 se jako jedenáctiletá poprvé objevila ve hře The Innocents na Brodwayi, kolem roku 1980 pak začala působit i v televizi. „Dospělá“ kariéra se pak pořádně rozjela počátkem 90. let například filmy Líbánky v Las Vegas, kde si zahrála s Nicholasem Cagem, či Burtonovým Edem Woodem. Její nejslavnější role pak přišla v roce 1998. A i když se Sarah později nechala slyšet, že „už nikdy nebude dělat televizní seriál“, Carrie jí už nikdo neodpáře.

Převlékací maraton

Ostatně s hlavní hrdinkou Sexu ve městě Sarah pojí i to, že je módní ikonou – získala finačně velice zajímavé kontrakty pro propagaci kosmetiky i šatů, má vlastní parfém. A na MTV Movie Awards v roce 2000 se objevila ve 14 různých outfitech! Z nichž některé byly poněkud šílené...

Rodinné zázemí

Herečka je od roku 1997 vdaná za svého hereckého kolegu Mathewa Brodericka. Mají spolu tři děti – syna Jamese Sarah porodila v roce 2002, dcerky Marion a Tabithu páru odnosila náhradní matka v roce 2009.

Řada ocenění

Za roli Carrie získala Sarah 10 nominací na Emmy Awards – šest za své herectví a čtyři za práci na výrobě seriálu. Dvě proměnila. Nominací na Zlaté glóby pak posbírala šest a vyhrála čtyřikrát.

Další díl seriálu Sex ve městě ve čtvrtek ve 22.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.