Chameleon Lucy Liu. Mrcha, drsňačka i „střízlivý“ parťák

V současnosti exotická Lucy Liu exceluje jako parťačka „nejslavnějšího detektiva světa“ Sherlocka Holmese. Za bezmála 20 let kariéry se však do paměti fanoušků zapsala i jinými výraznými rolemi a prokázala, že umí zahrát prakticky kohokoliv – intelektuálku i ostrou holku.

Než se pustíte do dalších dobrodružství Joan Watson po boku geniálního Sherlocka, zrekapitulujte si její nejlepší zářezy!

Průlomová Ling Woo

Role právničky Ling Woo v kultovním seriálu Ally McBealová znamenala pro Lucy Liu přelom a nastartovala jí kariéru. Ling ztvárnila skvěle. Ačkoliv měla do sympaťačky daleko (nebo právě proto), patří přísná, jedovatá, chladná – a zároveň velmi půvabná – právnička k nejlepším postavám této devadesátkové kultovky. A perlička? Postava Ling Woo se stala předmětem různých genderových výzkumů a studií.

Šéfka mafie i sexy Charlieho andílek

Její původ jí o pár let později přihrál i další skvělou roli O-Ren Ishii – excelentní vražedkyně, které jde (doslova) po krku pomsty lačná Beatrix Kiddo. Za O-Ren Ishii se vypraví do Tokia, kde vede bandu nebezpečných zabijáků, a jejich závěrečný střet patří mezi nejpůsobivější scény Tarantinova opusu.

Jako „Charlieho andílek“, ultraschopná vyšetřovatelka po boku Cameron Diaz a Drew Barrymore, se zas představila i ve dvou stejnojmenných akčních komediích. Mimochodem před natáčením absolvovala tříměsíční intenzivní trénink bojových umění. Se šmrncem ztvárnila i vražedkyni Kitty Baxter v oscarovce Chicago! Naivní romantičky holt asi nejsou její partie.

Přísná Joan Watson

Jednou z největších výzev však pro Lucy byla Joan Watson. Scenáristé amerického seriálu totiž učinili kontroverzní krok, kdy Johna Watsona nahradili ženskou variantou, což vzbudilo protesty mnoha příznivců slavného dvojky.

A Liu musela Watson ztvárnit tak, aby předsudky překonala a diváci si tuto postavu oblíbili. Povedlo se! Inteligentní, schopná a disciplinovaná Joan v podání Lucy Liu obměkčila srdce mnoha fanoušků Sherlocka a seriál, který byl dlouho vyhlížen s obavami, už jede v zahraničí druhou sezonu!

V dnešním díle Joan s Sherlockem řeší vraždu mechanika, která má hlubší kořeny, než předpokládali.

Sherlock Holmes: Jak prosté dnes ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.