Castle na zabití: Čím Richarda Castla potěší nový případ?

Zcela neobvyklou vraždu mají tentokrát na stole dvojice Richard Castle a Kate Beckettová. Populární dvojka se vydá řešit případ, která je tak trochu mezi “nebem a zemí”. Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima Love.

Smrt na rudé planetě

Castla a Beckettovou tentokrát práce zavede přímo mezi astronauty. Obětí je totiž právě astronaut Tom Richwood, který se účastnil projektu simulované mise na Mars. “Pobyt” na rudé planetě nepřežil, potkal totiž vraha. Což je velice zvláštní, neboť Tom pobýval v místě, v kterém se mohou pohybovat lidé pouze ve speciálním obleku.

Richard Castle má vesmír rád

A právě netradiční prostředí a to že do něj mohl, byť za tak tragických okolností, zabrousit, si královsky užívá Richard Castle. Považte, přímo do srdce tak působivého projektu se běžný smrtelník opravdu nedostane!

Navíc se nabízí se otázka. Zakomponovali tentokrát tvůrci seriálu do “vesmírného” dílu nějakou narážku na kultovní seriál Firefly, kde Castlův představitel Nathan Fillion před lety ztvárnil hlavní roli?

Vesmírný western jako katapult ke hvězdám

Nebylo by to překvapením. Odkazy na Firefly jsou s krimiseriálem Castle na zabití spjaty. Populární “vesmírný western” před lety Nathana Filliona katapultoval ke hvězdám. A dílko z dílny Josse Whedona má dodnes spoustu fanoušků a kultovní status, byť bylo nešťastně předčasně ukončeno. Tvůrci Castla na zabití nicméně vtípky pro Nathanovy skalní fanoušky a fanynky drobí do seriálu i roky poté, co vesmírná loď Serenity zmizela z televizních obrazovek. V minulých sériích tak Nathanovi do seriálu přizvali třeba představitelku jeho někdejší parťačky Zoe Ginu Torres. A perličky si diváci mohli vychutnat, i když v 6. dílu 5. řady Castle s Beckettovou vyšetřovali vraždu na fanouškovském conu.

Uvidíme, jak se scénáristé rozhodli tentokrát!

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.