Castle bude vyšetřovat vraždu v hudebním průmyslu. Vzpomenete si na Sida a Nancy?

Castle na Prima love ve čtvrtek od 20.15 bude řešit vraždu v hudební branži. Seznamte se s jedním s nejzáhadnějších skutečných zločinů v tomto oboru. Sid a Nancy jsou fenoménem punkové lásky. Jejich slávu však podpořila i vlastní smrt.

To, že hudební byznys je drsné prostředí, dnes na vlastní kůži poznají Castle s Beckettovou. Vyšetřují totiž vraždu dýdžejky. Žena zemřela poblíž místa, kde se konala party k příležitosti vydání alba postarší hudební hvězdy. Mají obě události něco společného? Dříve než se mrknete, jak se známá dvojka popere s nástrahami showbyznysu, připomeňte si jeden z nejznámějších zločinů, které otřásl hudebním světem. To, kdo skutečně vraždil, je i v současnosti záhadou.

Punková hvězda a groupie

Dodnes je nejen fanoušci Sex Pistols vnímají jako jeden z nejtragičtějších párů popkultury. Sid Vicious, vlastním jménem Simon John Ritchie, byl od roku 1977 baskytaristou slavných Sex Pistols. Ačkoliv prý lépe vypadal, než hrál, zůstal s kapelou až do jejího rozpadu v roce 1978. V listopadu 1977 potkal americkou groupie Nancy Spungen a začali spolu chodit.

Destrukce a tragédie

Oba milenci se potýkali se závislostí na drogách, jejich vztah měl údajně i negativní vliv na skupinu, která se v roce 1978 rozpadla. Sid Vicious se později věnoval sólové kariéře, problémy s drogami však pokračovaly. Vše vyvrcholilo tím, že poté, co se 12. října 1978 probudil z drogového rauše, našel Nancy zhroucenou v koupelně jejich hotelového pokoje. Z břicha jí trčel jeho lovecký nůž. Vykrvácela.

O punkové dvojici byl natočen i film

Vraždil někdo třetí?

Dodnes je Nancyina smrt záhadou. Sid si z osudné noci nic nepamatoval, Nancy byla sice zabita jeho nožem, vzhledem k tomu, že z pokoje mělo zmizet i dost peněz, však existují teorie o tom, že v noci vraždila třetí osoba. Možná drogový dealer. Sida každopádně zatkli, obvinili z vraždy druhého stupně a propuštěn byl až 1. února 1979, den před procesem. Druhý den byl mrtvý. Na večírku na oslavu jeho propuštění se předávkoval heroinem. Bylo mu 21 let. I jeho smrt obestírá tajemství. Neví se, zda se předávkoval omylem nebo spáchal sebevraždu.

Gary, Chloe, Courtney

Dramatický vztah neunikl pozornosti filmařů. V 80. letech natočil režisér Alex Cox životopisné drama Sid a Nancy s Gary Oldmanem a Chloe Webb. Zajímavostí je, že vedlejší roli si v tomto snímku zahrála polovina dalšího slavného a tragického muzikantského páru – Courtney Love. Původně se dokonce ucházela o roli Nancy, Alex ji však odmítl a později litoval. Chloe totiž diváky příliš nezaujala.

Castla na zabití uvidíte již dnes ve 20.15 na Prima love.

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.