Castle a Beckettová se vracejí do zlatých sedmdesátých! 3 jejich nejdůležitější momenty

Prekérní případ čeká tentokrát na dvojici Castle – Beckettová. Vyšetřují totiž vraždu starou téměř 30 let! A čeká je velice neobvyklý vyšetřovací postup. Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love.

Prekérní případ čeká tentokrát na dvojici Castle – Beckettová. Vyšetřují totiž vraždu starou téměř 30 let! A čeká je velice neobvyklý vyšetřovací postup.

Muž, který se zapomněl v sedmdesátých letech

Případ začíná takřka banálně – dělníci totiž objeví ostatky mafiánského bosse Vince Bianciho, který na poli zločinu skóroval v sedmdesátých letech a pak se po něm slehla zem. Další velká ryba mafiánské party – a dost možná důležitý svědek – Harold Leon má však jeden podstatný handicap. Je totiž zmatený jak lesní včela. Trpí bludy a dlouhé roky si myslí, že stále žije v roce 1978. Vyšetřovatelé musí znovu "vytvořit" s pomocí kostýmů a dalšího příslušenství iluzi, že sedmdesátá léta opravdu probíhají. A zjistí, že Leona a Bianciho rozdělilo velké tajemství.

Sedmdesátky vrcholí

Než odhalíte, jaké bylo, připomeňte si pár událostí, které souvisí s kulturně-mediálním prostředím i zločinem.

1. března 1978 například byly dvěma zločinci spíše amatérského ražení ukradeny ostatky slavného komika Charlieho Chaplina. A to přímo z Chaplinova hrobu ve švýcarském Cosier-sur-Vevey. Komplicové, kteří chtěli na krádeži vydělat, byli dopadeni 17. května.

Počátkem února 1978 z Ameriky prchá slavný režisér Roman Polanski – čelí totiž obvinění ze sexu s třináctiletou dívkou. Kontroverzní případ se řeší dodnes a Polanski, který žije v Evropě, se zpátky do Ameriky nevrátil už 36 let.

A do třetice Larry Flynt. Slavný a skandální vydavatel pornočasopisu schytal kulku 6. března. Flynta a jeho právníka Gena Reevese Jr. postřelil sniper před soudní budovou, kde probíhal proces vinící Flynta z vydávání materiálu obscénního obsahu. Flynt v důsledku střelby skončil na invalidním vozíku. Po mnoha letech se k činu doznal sériový vrah Joseph Paul Franklin. Důvodem rasistického vraha mělo být rozlícení poté, co spatřil mezirasové snímky ve Flyntově časopise Hustler. Nicméně Franklin byl nakonec obviněn z osmi vražd, které nesouvisí s Flyntovým případem. A loni popraven.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.