Bruce Willis a Kid. Aneb 5 nejlepších filmů s akční hvězdou

Smrtonosnou pastí se v reálném životě většinou nestává německý terorista na vánočním večírku vaší ženy. Smrtnosnou pastí pro mnoho z nás jsou naše do podvědomí zastrčené vzpomínky z dětství, které se snažíme popřít. A to si prožije i Bruce Willis ve filmu Kid na Prima love ve 20.15.

Film Kid o tom všem s humorem vypráví. Jeden z nejvýkonějších filmových zabijáků osmdesátých a devadesátých let Bruce Willis si zahraje trochu arogantního Russe Duritze. Russ je úspěšný, pohledný, bohatý a nešťastný. Jasná rovnice. Jako profesionální image poradce s vybranou klientelou totiž na vlastní image zapracoval tak usilovně, že už dávno přestal být sám sebou.

Všechno vám to spočítá

Jak hluboce se zpronevěřil svým snům, si Russ uvědomí ve chvíli, kdy se v jeho domě objeví malý tlustý chlapeček, kterým není nikdo jiný než on sám ve věku osmi let. A do oka si ti dva rozhodně nepadnou. Dospělý Russ se totiž na své nepříliš šťastné dětství snažil celý život usilovně zapomenout a malý Russ je doopravdy znechucen představou, že z něj vyroste cynický suchar, který se ve svých čtyřiceti letech nezmůže nejen na rodinu, ale dokonce ani na psa. Jaké podivuhodné kouzlo je svedlo přes propast času a s jakým záměrem?

Ani jeden z nich nemá z neuvěřitelného setkání velkou radost, ale postupně k sobě velký a malý Russ nacházejí cestu a dokážou si poradit a pomoci v situacích, na které by nikdo neměl být sám...

Kid uvidíte v neděli na Prima love ve 20.15!

Mistr sarkasmu a ironie v jednom se českým divákům v jejich dětských očích zapsal jako flegmatický pohodář a majitel detektivní agentury Blue moon, s kterou to jde od desíti k pěti (seriál Měsíční svit). Když už jsme trochu vyrostli, přes klíčové dírky jsme sledovali trháky osmdesátých let, kdy detektiv John McClane zachraňuje celý svět, který byl ve Smrtonosné pasti. Nervózní boxer z Historek z podsvětí už jenom podrthl jeho umění být dokonalým zabijákem s vtipnou hláškou, která na sto procent věstila smrt.

Tady máte 5 nejlepších filmů s Brucem Willisem:

Pulp Fiction: Historky z podsvětí.

Chopper, Baby a hodinky. Role sentimentálního Butche v tarantinovské kultovce se mu zrovna hodila, napravil si reputaci po sérii filmových propadáků. Krev tekla proudem, stejně jako radost nad touhle ikonickou postavou, u které nevíte, jestli se máte smát, usmívat nebo brečet. On to ale nechá na vás.

Smrtonosná past

Past ve formě jednoho předraženého mrakodrapu a skupinky německých teroristů zajistila Brucovi hvězdnou kariéru. Hrdina zachraňující svět, který kleje jedna báseň a ironicky okomentuje každou smrtonosnou past, do které se během 131 napínavých minut dostává celkem pravidelně.

Šestý smysl

Když malý Osment viděl mrtvé lidi, nenapadlo psychologa Malcoma Crowa, který by psychologa potřeboval stejně tak, že se může s jistotou počítat mezi ně. Rok 1999 ukázal, že i Bruce Willis je věrohodný v něčem jiném než v bílém tílku a s revolverem narvaným za páskem kalhot.

12 opic

Další Willisův hrdina v umírajícím světě, který rozhodně stojí za zmínku. Jako odsouzenec na smrt cestuje do minulosti, aby zjistil, co všechno se stalo špatně. Potkává ovšem jednoho z nejzajímavějších bláznů filmové historie, Brada Pitta. Geniální režisér Terry Gilliam měl prostě jasnou představu, kterou vtělil do filmu, jenž můžete vidět třeba stokrát a vůbec vám to vadit nebude.

Poslední skaut

Pokud by měl být Bruce Willis filmovým žánrem, tak Poslední skaut by byl jeho ukázkovým dílem ve všech edukativních učebnicích. "Zastřelit a zakopat" – jedna hláška za druhou a akce střídá akci. Kdo víc nepotřebuje, ten bude ten nejšťastnějším filmovým fanouškem všech dob.

Bruce Willise a jeho Kid uvidíte na Prima love ve 20.15 již tuto neděli!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.