Barney Stinson: Zábavný sukničkář s překvapivou minulostí

Fenomenální Barney Stinson. Charakter brilantně ztvárněný Neilem Patrickem Harrisem už v prvních sériích začal žít tak trochu svým vlastním životem. A jeho charisma i hlášky přitáhly k seriálu nemálo nových fanoušků. Co tuto populární postavu nejvíc charakterizuje?

Jak jsem poznal vaši matku ve čtvrtek od 18.50 a 19.20 na Prima love.

Suit up!

Tak tato hláška vystihuje Barneyho image dokonale. Nejstarší chlapík (alespoň podle věku Neila Patricka Harrise) z party v Jak jsem poznal vaši matku totiž nedá bez saka ani ránu. Ovšem má to svůj důvod. Ač se to zná podivné, Barney býval idealistický mladík, který se chtěl přidal k mírovým sborům – když ho však jeho tehdejší přítelkyně poslala k vodě kvůli týpkovi v saku, nastartovala sled událostí, díky nimž se Barney stal tím čím je – sukničkářem v dokonale padnoucím obleku, který touží mít vše a každého pod kontrolou.

Tak trochu psycho

Sám Neil Patrick Harris k Barneyho postavě kdysi poznamenal, že rád(a) vytváří bláznivé situace a pak jen sleduje, kam se vše řítí. Ostatně Ted Mosby Barneyho označil za vysoce funkčního sociopata – a to jsou dobří kamarádi. Pravdou je, že vedle Lily je Barney další postavou, která ráda a dobře manipuluje se svým okolím. A jeho některé, jakkoliv morálně sporné počiny je očima diváka radost – a zábava – sledovat.

Vlastní pravidla

Ačkoliv se zdá, že je Barney jen okouzlující, lehkomyslný a nevázaný bastard, nějaká pravidla má. Řídí se totiž "knihou" vlastních pravidel Bro Code. A podle jednoho z tvůrců seriálu Craiga Thomase není Barney tím, čím se zdá na první pohled být – autor ho označil za křehkou postavu, která se bojí samoty a chce jen, aby ho lidi měli rádi, aby byl pro někoho důležitý a jeho slovo mělo váhu. A rozhodně není na škodu prozradit, že Barneyho vývoj v seriálu bude ještě pořádně překvapivý!

Máte rádi Barneyho, nebo jsou vám bližší spíš jiné postavy?

Jak jsem poznal vaši matku ve čtvrtek od 18.50 a 19.20 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.