8 věcí, které jste nevěděli o natáčení Léta s kovbojem

Českou komedii provoněnou létem o českých kovbojích si můžete užít na Prima MAX.

Hlavními postavami je mladá psycholožka Doubravka a vesnický mladík Honza Macháček. On je traktorista, který při ztřeštěné sázce dočasně přišel o řidičský průkaz, takže teď pase družstevní stádo krav, ona je na chatě se svým chlapcem Bobou, který nepříliš úspěšně studuje medicínu a právě se připravuje na opravné zkoušky. Honzova bezprostřednost, optimismus a přístup k životu i práci ostře kontrastuje se sobeckým, slabošským a nevyrovnaným Bobou a Doubravka si stále víc uvědomuje, že její cit k Bobovi zmizel a doopravdy má vlastně ráda Honzu. Otázkou je, jak se na takovou partii bude dívat její poněkud konzervativní rodina...

Zajímavostí o natáčení Léta s kovbojem

Daniela měla divoké léto, protože kromě Léta s kovbojem tyto měsíce natáčela i další nesmrtelnou komedii Na samotě u lesa.

Když kluk na kole řve, že přivezli banány, to nebylo během komunismu možné. Zatímco ve chvíli, když se tetka z okna zeptá, jestli dovezli i rajčata, to byla naprosto běžná otázka.

Lenka Kořínková si zahrála naivní fiflenku, které bylo ve filmu patnáct let. Ve skutečnosti jí bylo o pět let více.

Další milou nesrovnalostí je i "pojízdný" řezník, který má všechno? Medailonky, telecí, svíčkovou, panenku, játra. Za socialismu věc zhola nemožná.

Léto s Kovbojem: Honza. Foto: archiv Prima

Točilo se v okolí České Lípy, kde měli Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu.

Petr Hapka složil hudbu, text písně Zdeněk Rytíř a letní song zazpívala Marie Rottrová.

Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík.

Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba.

Sledujte na Prima love léto s kovbojem ve čtvrtek na Prima MAX.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.