5 nových druhů cukroví: nepečené, dietní nebo italské

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda... České domácnosti prý stačí ročně upéct osm druhů cukroví. A pokud vás už nebaví klasika, my pro vás máme návrhy, jak sladkou vánoční tabuli trochu ozvláštnit.

Sladké nemusí být vždy jen pečené (a nemusí to být vosí hnízda). Zkuste se na vánoční cukroví podívat i z jiného úhlu. Co asi tak jedí na Vánoce Italové, ale i jiné národy? Co nového byste se mohli naučit ve vánočním shonu vy? Máme pro vás nabídku, jak péct exotické cukroví a nezbláznit se.

Podívejte se na recepty:

Polomáčené ovesné sušenky

Pro ty, kteří drží dietu. A pokud na sebe budete obzvláště přísní (komu by se chtělo po svátcích hubnout ty tři kila navíc, že), tak je nenamáčejte ani do čokolády. Cukroví to nemusí být zcela vánoční, ale udělejte z něj celoroční klasiku:

RECEPT NAJDETE TADY

Sádlovky s důlkem plným marmelády

A teď úplný opak. Nebojte se sádla a pečte s ním cukroví jedna báseň.

RECEPT NAJDETE TADY

Italská "vánočka" Panetonne

Vánočka píšeme proto, že chutná tak trochu jako česká vánočka, tvar má ovšem poněkud jiný a ucítíte v ní rozhodně víc citrusů... z citronové kůry.

RECEPT NAJDETE TADY

Florentýnky

Florentýnky jsou další zdravou variantou cukroví: z hnědého cukru, brusinek a mandlí.

RECEPT NAJDETE TADY

Datlové kostičky

Další nepečené cukroví, které si můžete udělat sladké podle vašich možností. A potřebujete na to v podstatě jen datle, buráky a čokoládu.

RECEPT NAJDETE TADY

Další inspiraci nejen na sladké najdete ve vydání časopisu Prima Fresh:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.