3 tipy na rychlé a snadné dezerty

Chcete překvapit svého miláčka sladkým pokušením? Máme pro vás 3 snadné recepty na dezerty, které zvládne každý.
3 tipy na rychlé a snadné dezerty
3 tipy na rychlé a snadné dezerty
Pixabay

reklama

Kakaová roláda se šlehačkou

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • špetka soli
  • smetana ke šlehání

Postup:

S kuchyňským robotem vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a přidejte kakao. Z bílků a soli vyšlehejte sníh a opatrně zapracujte do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Mezitím ušlehejte smetanu do tuha. Pokud chcete mít dezert sladší, přidejte do ní moučkový cukr. Hotovou šlehačku rozetřete na vychladlý korpus a za pomoci pečicího papíru ho srolujte do rolády.

Šlehačková bublanina

Suroviny:

  • 3 vejce
  • hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • kypřicí prášek do pečiva
  • špetka soli
  • smetana ke šlehání
  • 3 hrnky ovoce podle chuti (třešně, rybíz, jahody, borůvky apod.)

Postup:

Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Přidejte mouku, kypřicí prášek a smetanu a promíchejte. Hotové těsto vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a posypte ovocem. Pečte přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Perníková buchta s ovocem

Suroviny:

  • 4 vejce
  • hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • kypřicí prášek do pečiva
  • půl čajové lžičky skořice
  • lžíce kakaa
  • půl hrnku oleje
  • 4 hrnky jablka nebo hrušky
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

Mixérem nebo kuchyňským robotem vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku, kypřicí prášek, skořici, kakao a olej. Do těsta zpracujte jablka nebo hrušky a ořechy. Pečte ve formě vyložené pečicím papírem přibližně 30 minut na 175 °C.

reklama

reklama