Udělejte si tour of Southfork a poznejte Dallas zblízka!

Seriál Dallas, to jsou hlavně osudy rodiny Ewingů, které se odehrávaly na farmě Southfork. Je to jedno z nejznámějších televizních míst vůbec. Texas žije fenoménem Dallasu dodnes. Můžete tu navštívit muzeum seriálu nebo si udělat opravdovou tour po Southforku.

Produkce seriálu dlouho hledala dům, který by vyhovoval jejich požadavkům. Budoucí Southfork měl totiž odpovídat tomu, že v něm může bydlet až dvanáct lidí, tedy rodina Ewingů, jejichž celkové jmění by se mělo významně blížit jmění rodiny Kennedyů. Takový ranč našli v roce 1978 na severu Texasu poblíž města Dallas. Ranč byl vystavěn v roce 1970 pro jednu z texaských zámožných rodin. Krom teplého rodinného krbu měl Southfork sloužit hlavně pro trénink koní, proto během sledování seriálu můžete vidět rozlehlé zelené pláně.

Southfork jako ranč Ewingů fungoval jen od května do října

Kamerové zkoušky pro tak obrovský ranč dopadly skvěle, a proto se produkce seriálu rozhodla rodinu Ewingů umístit právě na Southfork. Osud Ewingů se odehrával každý den právě na Southforku, diváci Dallasu mohli ranč vidět opravdu ve všech 365 dílech.

Natáčení na Southforku ovšem probíhalo pouze v určité měsíce. Exteriéy se natáčely od května do října, zatímco interiérové scény se stejně jako ve většině amerických seriálů té doby natáčely už v kalifornských studiích.

Naneštěstí čím dál tím více náročnější scény donutily v roce 1985 opravdové majitele Southforku opustit svůj domov a plně ho propůjčit potřebám seriálu. Moc si ho tedy neužili...

Nejslavnější sprchu vůbec najdete jen na Southforku:

Zajímavá fakta o Southforku

- Ranč najdete 40 kilometrů severně od Dallasu ve městě Parker

- Obydlí Ewingů má 443 metrů čtverečních

- 89 metrů čtverečních mají garáže

- Na Southforku se natáčelo od roku 1978 do roku 1991

- Southfork kromě turistické atrakce funguje také jako kulturní centrum, kde se často konají konference

Sledujte Dallas každý všední den v 16.25 a udělejte si "tour of Southfork":

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.