Průzkum: Drsní chlapi jsou minulostí. Miluji tě říkají víc než ženy.

Tvrďáci, kteří nedávají své city najevo? Kdepak, muži jsou větší citlivky, než by se na první pohled mohlo zdát. Z průzkumu vypracovaného pro značku Milka vyplývá, že lásku vyznávají dokonce častěji než ženy.

Jsou mnohem aktivnější při hledání partnerky a také se více hrnou k oltáři. Zdá se, že nadcházející Valentýn bude hlavně v režii mužů. Nebo si myslíte, že ne, dámy?

Pánové své „miluji tě“ říkají partnerce alespoň jednou týdně ve 30 % případů. Ženy těmito něžnými slovy o něco více šetří (25 %). Málokdo by také řekl, že drsnější část populace více slaví svátek zamilovaných. Valentýna oslavuje pravidelně 56 % mužů a jen 48 % žen.

Foto: http://www.reknitoposvem.cz/

K oltáři i několikrát za život

Uzavírání sňatků už dnes není tak populární, jako tomu bylo dříve. Pro mladé páry není tento závazek tolik důležitý, mnohdy se jemu naopak brání. I tak jsou to však právě muži, kteří se do ženění hrnou častěji. Více než 47 % z nich je přesvědčeno o tom, že se v nejbližší době ožení se svou současnou partnerkou.

„Podle mé praxe je tento trend dokonce ještě výraznější u rozvedených mužů. Zkušenost z předchozího manželství pro ně nebývá příliš traumatická a brzy se začnou poohlížet po další partnerce,“ doplňuje Iveta Lejsková-Vojtová, profesionální kartářka specializující se na mezilidské vztahy.

Muži potvrzují pověst lovců…

Novou lásku muži vyhledávají nejčastěji na společenských akcích, v okruhu nejbližších přátel a na seznamkách. Ženy trpělivě vyčkávají a dokonce téměř polovina z nich (46 %) lásku nehledá vůbec. Nejde seznámení naproti a myslí si, že se opravdová láska objeví sama, až nastane ten správný čas.

Co považujeme za symbol lásky?, Foto: http://www.reknitoposvem.cz/

Osobní koučka a majitelka seznamovací agentury Veronika Vinterová však tuto taktiku příliš nedoporučuje. Heslo sedávej panenko v koutě' bych pro seznamování neviděla jako ideální. Mnohdy se stačí zamyslet, kde bych mohla zajímavého partnera potkat, a takovým příležitostem či náhodám jít naproti.“

Řekněte to na Valentýna po svém

Další zajímavá zjištění z valentýnského průzkumu lásky najdete na www.reknitoposvem.cz.

Na této adrese můžete také s pomocí speciální aplikace uzavřít vaši partnerskou lásku do zámku zamilovaných a poslat jej své drahé polovičce. Můžete si vytvořit i vlastní obal čokoládových pralinek I Love Milka a rovnou si je koupit. Řekněte to po svém a sdílejte vaše originální vyznání se svou láskou i s přáteli.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.